Kazim la Gaudeamus 2014

10614129_937897926239385_4185233608359757580_n

Agenția Culturală AdLittera și Editura vă invită duminică, 23 noiembrie, la un eveniment literar de excepție: lansarea volumului de poezie # (contemporani cu primăvara arabă), semnat de . Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:30 la standul Editurii Herg Benet Publishers. Lansarea este inclusă în programul Târgului Internaţional – Carte de învăţătură 2014.

Vor vorbi despre volum criticul literar Luminiţa Corneanu și jurnalistul cultural Ion .

Moderatorul evenimentului va fi directorul editurii , Alexandru Voicescu.

Loc de desfășurare: Stand 229 nivel 4.50

Despre volum:

„Una din temele obsesive ale lui este continua destructurare interioară, pulverizarea în internet, în rețele de socializare, în jocuri pe computer. ásha și , cele două personaje care vertebrează volumul, sunt eroii unei lumi pixelate, inconsistente, în care nu mai există o singură realitate, ci mai multe, intricate în marele corp al iluziei. Într-una totul e impregnat de cețurile lui Antonioni, în alta poți ghici tânjirea după miracol din Călăuza lui Tarkovski, în alta sunt fluxurile de știri ale lumii actuale, în alta demonstrațiile din Piața Taksim comunică subteran cu atentatele lui Breivik. Andrei Zbîrnea scrie despre convulsiile din real life, precum si despre acelea din second life, decupând cu precizie cuvinte și texturi, scoțând fluturi din scalpuri și performând fără efort pe trapezele culturii înalte.” (Ioana Nicolaie)

Despre autor:

Andrei Zbîrnea (n.1986) este absolvent al Masterului de Probaţiune din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială (Universitatea din Bucureşti). Este redactor-şef al revistei culturale SemneBune.ro şi manager de proiect al concursului de debut literar Incubatorul de Condeie (IDC). Publică în 2011 volumul de poeme Rock în Praga, la Editura Herg Benet. Poeziile sale au apărut în revistele literare Zona Nouă, Tiuk!, Conta, Zona Literară, Tribuna şi Timpul.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andrei Zbîrnea

Avatar
Arnoux MAZ este pseudonimul sub care a semnat articolele de pe SB. Andrei este poet și activist cultural, premiat și antologat în volume de poezie, din 2010.