Gala „Bun de tipar” 2014

În cadrul Galei Industriei de Carte „Bun de tipar”, ediția a III-a 2014, la categoria Cea mai bună traducere, categorie unde competiția a fost foarte echilibrată, Bogdan Ghiu a fost premiat pentru traducerea impresionantului volum Mii de platouri, semnat de Gilles Deleuze și Felix Guattari.

_MG_3543_

Imediat după premiere a avut amabilitatea de a răspunde ce reprezintă acest premiu, înainte de a pleca acasă cu premiul cel mare pentru efortul său de a adapta în limba română „o carte care nu încetează să devină realitate mondială”.

Bogdan Ghiu: Ce înseamnă premiul? E o bucurie să observ că traducerile au căpătat un statut. Am luat premii ca poet, ca eseist, am luat și ca traducător. Pentru editurile cu care colaborez, care mă plătesc onorabil – pentru că exist din traduceri, acesta este jobul meu -, pentru echipele de prieteni și de colaboratori înseamnă mult, o recompensă în plus. Sunt edituri mici pentru care orice imagine (n. red. emblema premiului) de pus pe un site sau expunerea pe o copertă contează”.

-_MG_3621

 

Desfăşoară o intensă activitate de traducător, tălmăcind în româneşte, printre altele, Lewis Carroll (The Hunting of The Snark) şi T.S. Eliot (Old Possum’s Book of Practical Cats). De asemenea, a tradus în limba engleză poezie, proză şi eseuri semnate de importanţi scriitori români, atât clasici, cât şi contemporani, inclusiv Cartea cu Apolodor de Gellu Naum, în vederea publicării în străinătate.

galaBTGala Industriei de Carte din România „Bun de Tipar” este un eveniment organizat de Headsome Communication şi Asociaţia Editorilor din România (AER), cu sprijinul AFCN.

Sponsor: Dacia.

Un eveniment susținut de: TVR, ARCUB, Primăria Municipiului București, Ministerul Culturii, Biblioteca Naţională a României, Mușat & Asociații.

Cu sprijinul: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Printescu, Florăria Amazon.

Parteneri: CLB, ANBPR, ICR, Info carte.

Parteneri media: RFI, Observator cultural, Bookaholic, Știrile TVR, ziare.com, România literară, Dilema Veche, Societate și cultură, BookMag, Agenția de Carte, SemneBune, Radio România Cultural, Literatura de azi, 24-FUN.

va urma 

.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Ion-Valentin Ceaușescu

Ion-Valentin Ceaușescu
Absolvent al Facultății de Litere (secția L.U.C.) și al masterului T.L.-L.C. (2014), ambele la Universitatea București, este redactor-editor SB. Ion-Valentin Ceaușescu este coordonator „Scrie-ți Povestea” (happening interactiv, în cadrul FILIT Iași). Prezent cu o povestire în volumul colectiv „Ficțiuni reale”, coordonat de Florin Piersic Jr., ed. Humanitas. În 2015 debutează cu volumul de versuri „La o țigară cu umbrele” (Ed. Karth). Valentin este pasionat de rock, fotografie și poezie.