Concert Partizan la MŢR

Revista presei culturale – 06-02-2014

 

O recomandare de carte, o piesă de teatru modernă, o premieră cinematografică şi multe muzici – acestea sunt recomandările culturale de astăzi.

 

Incepem si astazi cu o recomandare de lectura, de pe semnebune.ro, unde Valentin Ceausescu scrie despre romanul Un singur cer deasupra lor, de Ruxandra Cesereanu. „Oameni buni sau răi, securiști, fugari, luptători împotriva sistemului, Șoșescu și coana Leana, simplii cetățeni, tovarăși de drum și mulți alții, caractere și personaje diferite. Asta găsim în romanul Ruxandrei Cesăreanu, unul din romanele cele mai bune din câte au fost publicate anul trecut și primul roman ancorat total în realitate al autoarei, care ne-a obișnuit cu un stil ludic, atins de fantastic, așa cum au fost Nașterea dorințelor lichide sau Angelus, de exemplu. Acesta este impropriu spus un roman, fiindcă singurul lucru care leagă personajele este faptul că toți trăiesc în și toți se descurcă cum pot. Cartea începe cu o mică poveste, în care Diavolul și Dumnezeu fac o înțelegere ca timp de 50 de ani primul să aibă control total asupra unei bucăți din lume, putând astfel să îi reumple Iadul, golit de către Mântuitor. Răul îi cuprinde pe toți, buni sau răi, de unde și sintagma-metaforă: un singur cer deasupra lor”, citim din cronica de pe semnebune.ro, unde informaţiie despre această carte sunt mult mai multe şi poate că vă va convinge să o citiţi.

**

Daca vreti sa incepeti weekendul la teatru, va recomandam prezentarea spectacolului Unora le place swingul, de pe postmodern.ro. „Unora le place swingul face parte din seria spectacolelor prin care Teatrul de Artă Bucureşti a intrat anul trecut printre preferințele iubitorilor de cultură alternativă. Reprezentaţiile continuă şi în 2014, în clădirea de pe Strada Sfântul Ştefan Nr. 21. Urmărind textul Donnei Hoke, actorii Lavinia Munteanu, Anca Manolescu, Edgar Nistor şi Marius Călugăriţă interpretează două cupluri vecine ispitite de ideea schimbului de parteneri. Când un rebel cu nevastă corporatistă mereu ocupată şi o vecină talentată în bucătărie dau nas în nas, se lasă cu inaugurarea unui cuibuşor de swingeri începători şi cu nişte vecini scandalizaţi. La final, nu mai contează nici îndatoririle de partener ideal şi nici acea imagine impecabilă a corporatistei învingătoare în orice situaţie”, citim de pe postmodern.ro. Spectacolul va avea loc vineri, 7 februarie, de la ora 20.15.

**

Vineri va avea loc şi premiera în cinematografele de la noi a filmului Her, aflăm tot de pe postmodern.ro. „Plasat într-un viitor nu prea îndepărtat, filmul se centrează pe relația dintre un autor de scrisori de dragoste la comandă și un sistem de operare extrem de avansat (da, am scris bine, un sistem de operare). Joaquin Phoenix joacă rolul lui Theodore Twombly, un bărbat care se îndrăgostește de Samantha (Scarlett Johansson), vocea senzuală a sistemului de operare, cu o viziune asupra vieții surprinzător de asemănătoare cu a lui. În film apar și Rooney Mara (în al treilea rol în mai puțin de un an, după Side Effects și Ain’t Them Body Saints) și Amy Adams (care a jucat alături de Phoenix în The Master, filmul pentru care ambii au fost nominalizați la ). Her a fost anunțat ca filmul care va închide Festivalul de Film de la New York, în octombrie. Pe lângă Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu original, Her a obținut cinci nominalizări la ”, citim din prezentarea de pe postmodern.ro.

**

Pentru sâmbătă seara, reţinem concertul Partizan, care va avea loc în Clubul Ţăranului Român, după cum aflăm de pe bigcitylife.ro. „Single-ul ,,Manualul e manual”, primul extras de pe noul album, ce va fi lansat anul acesta, a fost extrem de bine primit de public şi de critica avizată din industria muzicală autohtonă, fiind catalogat ca o piesă muzicală de excepţie, ce impresionează prin orchestraţii, creativitate a sound-ului, tonuri şi interpretare artistică. Pe lângă acest single trupa a pregătit un întreg buchet de piese noi, dar şi piese reinterpretate şi reorchestrate într-o manieră actuală”, citim de pe bigcitylife.ro.

**

Rămânem la muzică şi, de pe ziarulmetropolis.ro, reţinem articolul în care sunt prezentate toate concertele care vor avea loc în luna februarie în Bucureşti. „Luna februarie începe cu concertul lui Ja Rule, unul dintre cei mai cunoscuţi rapperi americani, pe 1 februarie, în club Bamboo din Capitală. Trupa The Amsterdams va concerta, tot sâmbătă seară, de la ora 20.00, în Clubul Ţăranului Român, iar duminică, membrii formaţiei Les Elephants Bizzares vor urca pe scena Club Control din Bucureşti, notează Mediafax. Dulce Pontes, regina contemporană a muzicii fado, va aduce acordurile muzicii portugheze pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe 9 februarie. Considerată demna urmaşă a Amaliei Rodrigues, Dulce Pontes şi-a legat numele de colaborări cu artişti de prestigiu, precum José Carreras, Cesária Évora şi Andrea Bocelli”, citim de pe ziarulmetropolis.ro, unde sunt enumerate şi celelalte concerte, printre numele de acolo fiind şi Kumm, Vama, Voltaj, Byron.

 

Aceasta a fost revista presei culturale, alte recomandări pentru timpul liber mâine dimineaţă, în aceeaşi formulă: semnebune.ro şi SportTotal FM.

 

banner-revista-presei-SPT

Lasă un semn

comentarii

Oferă și tu SemneBune: Asociația AdLittera

Redirecționază până la 3,5% din impozitul pe venit pentru ca Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera să poată beneficia de sprijinul tău financiar! Redirecționarea este gratuită, adică nu duce la nicio cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv. Formularul este opțional și poate fi completat de orice persoană fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora.
Revista SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Dorina Tătăran

Dorina Tătăran
Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.