„Colţuri de Bucureşti”, la Independent Union

Joi, 26 iunie, de la ora 19:30, la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române va fi prezentate lungmetrajul documentar, produs independent, COLŢURI DE BUCUREŞTI, în regia lui Vlad Trandafir. Proiecţia va fi urmată de o discuţie cu realizatorii filmului

Evenimentul este al optulea din seria „Independent Union”, iniţiată în februarie a.c. la Cinemateca Union şi menită a promova producţia cinematografică independentă din România. Tariful unic de acces la aceste evenimente este de 3 lei.

Sinopsis: O colecţie de confidențe, întâmplate în „colţuri” din Bucureşti şi mărturisite de iubitori de Bucureşti. Cu: Adina Nanu, Neagu Djuvara, Dan C. Mihăilescu, Tiberiu Soare, Georgeta Filitti, Marius Constantinescu, Vintilă Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Paul Negoescu, Gabriel Sandu, Laura Marinescu, Romulus Bena, Andra Ilie, Simona Ghiţă, Andrei Mateiu, Vlad Eftenie, Paul Manolescu, Eugen Istodor…

Foto Colturi de Bucuresti

Echipa filmului:

Regie, imagine şi montaj: Vlad Trandafir

Mixaj de sunet: Dan-Ştefan Rucăreanu

Consultant: Andra-Roxana Trandafir

Statement regizoral: „COLŢURI DE BUCUREŞTI este un proiect video care îşi propune să cerceteze și să aducă împreună afectivităţile bucureştenilor pentru locurile care definesc peisajul urban. Simţul comun pare încredințat de convingerea că obligatorie pentru evoluția interioară, pentru dobândirea unei relaţii favorabile cu mediul social, este cunoaşterea unor locuri desemnate generic prin obiective turistice – cunoaștere nedublată, mai niciodată, de un real stimul interior. Altfel spus, de un mod de a învățanedeterminat de curiozitate, de înclinație naturală, ci de o prea mare încredere în succesul acumulării de informații. E o predispoziţie care, în ciuda aparenței, alimentează confuzia și căreia, credem, i se cere opusă o reacţie. Așa stând lucrurile, misiunea noastră constă în stimularea spectatorilor de a lua act de imensul fond afectiv asociat unor locuri din București – practic, capitalul lui intim, chipul lui mai profund –, neavând altă consecință decât o necesară, indispensabilă, înnoire a privirii. COLŢURI DE BUCUREŞTI aspiră să fie, pentru imboldul turistic, ceea ce cunoașterea adevărată este pentru învățatul pe de rost.” (Vlad Trandafir)

Parteneri media ai Cinematecii Române: Radio România Cultural, Observator cultural, Tabu, Cinemagia, CinemaRx, Port.ro, Urban Things – Chestii Urbane, Bucuresteni.ro, Calendar Evenimente, COOPerativa Urbană, CentrulVechi.com, OrasulVechi.ro, Filme-carti.ro, GazetaLibera.ro, BlogDeCinema.ro, AaRC.ro, SemneBune.ro, Feeder.ro.

Pentru mai multe informaţii:

cinematecaromana@gmail.com

www.anf-cinemateca.ro

www.facebook.com/pages/Cinemateca-Română-Pagina-oficială/404750289652215

www.facebook.com/cinemateca.romana

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Content Manager

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.

Număr articole publicate : 3023