„Bun de tipar” începe jurizarea

bt3La finalul înscrierilor la cea de a III-a ediție a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”, organizatorii se bucură să constate o reacţie entuziastă din partea tuturor instituţiilor ce compun industria autohtonă de carte (edituri, librării, tipografii şi biblioteci) – o creștere cu aproximativ 25% a numărului de participanți în competiție, anul acesta față de ediția din 2013. Recordul în ceea ce privește creșterea vine din zona aplicațiilor la categoria „Cea mai bună bibliotecă a anului”, unde organizatorii au putut constata o creștere de 3 ori a numărului de înscrieri în competiție. De asemenea, o creștere semnificativă s-a putut observa și în ceea ce privește numărul candidaților care concurează pentru prima dată la .

„Gala «Bun de Tipar» și-a propus să aducă, deopotrivă, bucurie și normalitate în domeniul publishingului autohton de carte. Sperăm ca această a III-a ediţie să confirme atît breslei, cît şi publicului larg utilitatea acestui eveniment. Ne bucură încrederea acordată, şi de această dată, de editurile, distribuitorii de carte, tipografiile și bibliotecile cunoscute şi salutăm cu entuziasm înscrierea, pentru prima dată în competiţie, a 25 de instituții. Nu în ultimul rînd, mulţumim membrilor juriului din acest an, care şi-au asumat cu profesionalism dificila sarcină de a selecta volumele înscrise în competiţie.” (Organizatorii)

bt2Ieri, 9 aprilie, a avut loc prima etapă de jurizare a celor peste 120 de instituţii şi peste de 700 de proiecte care concurează pentru cele 10 premii de excelenţă. Următoarea etapă de jurizare va avea loc pe 29 aprilie, cînd juriul va decide lista finaliștilor. Stabilirea cîștigătorilor va avea loc la începutul lunii mai, iar ceremonia de decernare a celor 10 premii de excelență va avea loc pe 15 mai, începînd cu ora 18.00, în cadrul unui eveniment premium, organizat în Aula Bibliotecii Naționale a României, înregistrat de televiziunea publică și transmis (o selecție) pe TVR 1, în weekendul de după desemnarea laureaților celei de a III-a ediții a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”.

Juriul ediției din acest an este format din Mircea Martin (preşedinte) – critic şi teoretician literar, eseist, editor de carte; Carmen Mușat – critic literar și eseist, redactor-șef al revistei Observator Cultural, conferențiar universitar la Facultatea de Litere a Universității din București; Simona Kessler – agent literar (Simona Kessler International Copyright Agency); Silvia Colfescu – membră în board-ul Asociației Editorilor din România, directoarea Editurii Vremea, scriitoare; Oana Suciu – lector dr. Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București; Laura Grünberg – scriitoare, sociologă, autoare de cărţi pentru copii; Luminița Corneanu – critic literar, consilier superior în cadrul Ministerului Culturii; Daniel Nazare – directorul Bibliotecii Județene Brașov; Ciprian Isac – grafic designer, co-fondator al Atelierului de Grafică și Vlad Puescu – product manager al Elefant.ro, specialist în cărți digitale.
„Bubt1n de Tipar. Gala Industriei de Carte din România” îşi propune să marcheze reuşitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale româneşti, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de o criză a lecturii, a cărţii sau a literaturii de calitate.

Profesionişti ai cărţii – editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari sau bibliotecari – vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale.

este organizată de Asociația Headsome Communication și Asociația Editorilor din România (AER), în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, Ministerului Culturii, al Institutului Cultural Român şi al ARCUB. Sponsor al evenimentului: Dacia.

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Content Manager

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.

Număr articole publicate : 2998