10 muzee deschise, evenimente speciale, concursuri cu premii

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 13.05.2014 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , , .

AFIS NOAPTEA MUZEELOR IASIMuzeul Literaturii Române Iași organizează în data de 17 mai, între orele 19:00-24:00, Noaptea Europeană a Muzeelor, eveniment aflat la a X-a ediție.

Pentru această ediție aniversară, MLR Iași deschide pentru vizitatori 10 muzee literare ieșene, cu intrare liberă, și pregătește următorul program:

1. Muzeul „Vasile Pogor” – concert de jazz, bal mascat în Parcul Lecturii (ediția a II-a), târg handmade, concurs cu premii: Cel mai original costum;

2. Muzeul „Mihail Sadoveanu” – vernisajul Expoziției temporare „Opera lui Sadoveanu în arta plastică”, concert folk, concert de muzică și dansuri populare;

3. Muzeul „Mihai Codreanu” – „Noaptea revistelor deschise”, ediția a II-a, concert folk;

4. Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei Mitropolitul” – acorduri de vioară;

5. Muzeul „Otilia Cazimir” – concert de chitară clasică;

6. Muzeul „G. Topîrceanu” – programul „Epigrame, epigrame…”;

7. Muzeul „Mihai Eminescu” – audiții și momente de improvizație teatrală;

8. Colecția „Istoria teatrului românesc” – audiții și momente de improvizație teatrală;

9. Muzeul „Ion Creangă” – audiție „Creangă în lectura lui Mihail Sadoveanu”;

10. Muzeul „Vasile Alecsandri” din Mircești – pe urmele lui Vasile Alecsandri…

Vizitatorii harnici vor fi răsplătiți generos în cadrul concursului organizat de MLR Iași și partenerii săi, cu premii constând într-o excursie în Bucovina, un tur al muzeelor literare ieșene cu o mașină hibrid (Toyota Auris HSD), trofee, cărți. Pentru a putea beneficia de premii, vizitatorii trebuie să bifeze în timpul Nopții Muzeelor minim 4 muzee literare. Formularele de concurs vor fi disponibile la toate cele 10 muzee deschise. Câștigătorii concursului vor fi anunțați în direct pe www.privesc.eu pe data de 21 mai 2014.

Detalii la www.muzeulliteraturiiiasi.ro sau pe pagina de Facebook.

Parteneri: Asociația „Patrimoniu pentru Comunitate”, Editura Polirom, Travis Tourism, Toyota Iași, gravat.ro, Golden Blink, Club Interact Iași, Școala Populară de Arte „Titel Popovici”

 

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.