SB-2208-RPC

Pe mediafax.ro citim un articol despre mult aşteptatul concert pe care Roger Waters îl va susţine la Bucureşti săptămâna viitoare. „Dacă show-ul „The Wall” reprezintă cel mai aşteptat concert pentru fanii Pink Floyd, evenimentul este totodată un „must see” şi pentru iubitorii de muzică live în general, spectacolul în sine fiind una dintre cele mai aclamate producţii ale genului, la nivel mondial. Începând de la dimensiunile impunătoare ale scenei, construită sub forma unui zid de 150 metri lungime ce serveşte totodată drept ecran pentru proiecţii video impresionante, continuând cu jocuri de lumini şi efecte pirotehnice neaşteptate şi terminând cu elemente scenografice uluitoare, întregul spectacol reprezintă o fascinantă incursiune în lumea lui Pink, personajul central al albumului „The Wall””, citim pe mediafax.ro.

**

Pe semnebune.ro găsiţi astăzi a doua parte a Dosarului de scriitor care îl are drept subiect pe scriitorul Matei Vişniec. De data aceasta, Val Ceau scrie despre volumul de eseuri intitulat Cronica ideilor tulburătoare şi despre romanul Dezordinea preventivă. ”E greu să fii scriitor şi jurnalist în acelaşi timp. În ceea ce mă priveşte, în orice caz, mie îmi este din ce în ce mai greu. Luate separat, ambele meserii sunt extraordinare. Când sunt exercitate împreună, ele încep să se bată cap în cap, se ciocnesc chiar cu o violenţă surprinzătoare. Literatura te trage oarecum în sus, spre înălţimi, spre tot ce e sublim în om. Jurnalismul, dimpotrivă, mai ales când e practicat zi cu zi, te izbeşte de pământ, de realitate, de actualitate”, spune Matei Vişniec, citat în materialul amintit, de pe semnebune.ro, unde se pot citi mai multe detalii despre activitatea sa literară.

**
Sâmbătă, 24 august, de la ora 14, aveţi posibilitatea să aflaţi mai multe despre India, într-o călătorie imaginară care se va derula în grădina cafenelei Lente, de pe strada General Praporgescu, aflăm de pe pagina de Facebook a cafenelei. „De data asta facem o călătorie senzorială în India, tărâmul culorilor, al aromelor și mirosurilor brute și subtile. Denisa (Denisa Popa – n.r.) s-a îndrăgostit de India în timpul călătoriilor ei, în care a învățat secretele bucătăriei locale. Ea ne va împărtăși din experiențele ei și ne va încânta papilele cu condimente și preparate autentice”, citim pe amintita pagină de Facebook. Aşadar, dacă sunteţi interesaţi, veţi avea parte de muzică specifică şi de un meniu indian autentic.

**

Tot în weekendul care vine, sâmbătă şi duminică, va avea loc în Bucureşti şi în Târgu Mureş, simultan, un maraton nocturn cu cele mai apreciate scurtmetraje de la Festivalul Internaţional de Film NexT, aflăm de pe ziarulmetropolis.ro. „Sâmbătă, 24 august, vă întâlniți cu filmele care au câștigat Premiul Publicului la cele şapte ediţii de până acum ale festivalului, la Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău, în timp ce, la J’ai Bistrot, în Târgu Mureș, vor fi proiectate cele patru titluri românești prezente în competiţia de anul acesta a Festivalului NexT. Seara de duminică, 25 august, este dedicată scurtmetrajelor de ficţiune nominalizate la Oscar în 2013, care vor putea fi văzute la J’ai Bistrot, atât în București, cât şi în Târgu Mureş. Maratonul începe la lăsarea serii, la ora 21.30”, mai citim pe ziarulmetropolis.ro.

**

Dacă sunteţi în căutarea unei expoziţii, vă recomandăm să treceţi pe la Muzeul Municipiului Bucureşti, unde, până pe 25 august, poate fi vizitată expoziţia Cultura Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene, aflăm de pe historia.ro. Este vorba despre obiecte cu o vechime de şase mii de ani, care sunt expuse pentru prima dată. „Cultura Cucuteni-Tripolie, una dintre cele mai vechi culturi ale Europei, a luat naştere în jurul anului 5200 î.Hr, rivalizând cu Egiptul antic sau cu Sumerul. Civilizaţia cunoaşte o arie de răspândire ce depăşeşte, în perioada de maximă expansiune, 350.000 km², extinzându-se din sud-estul Transilvaniei, pe întreaga suprafaţă a Moldovei, inclusiv teritoriul de astăzi al Republicii Moldova, până în vestul Ucrainei”, mai citim pe historia.ro.

 

banner-revista-presei-SPT

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Dorina Tătăran

Dorina Tătăran
Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.