Povestiri din Miserupia, de Lorena Lupu, acum la Green Hours

lorena lupuLuni, pe 19 august, de la orele 20.00, spectacolul actriţei – scriitoare , Povestiri din Miserupia, are un one night stand cu Teatrul Luni de la Green Hours, cunoscut şi ca punctul de origine al teatrului independent din România.

Popescu, eroina imaginată de , e o fetiţă de 13 ani. Una care nu prea are motive de fericire. Maică-sa e plecată la  muncă în străinătate, taică-su e „cel mai mare făcător de umbră pământului degeaba”, colegii o umilesc „pentru că n-are haine şi recuzite trendy sau classy”, iar profesorii, pentru că n-are bani de meditaţii. Singura ei prietenă este un poster cu Angelina Jolie, „desprins” de la Cinema Cultural. Iar la aniversare, taică-su are un cadou special… o carieră de prostituată.

Inspirat de un reportaj  cu câteva victime ale traficului de carne vie, spectacolul Povestiri din Miserupia este deopotrivă tragic şi ridicol. Îţi stârneşte râsete, dar şi compasiune, pentru aceia dintre noi care, la vârste extrem de fragede, n-au avut luxul unor opţiuni.

Spectacolul va fi urmat de o discuţie cu publicul, moderată de criticul Gina Şerbănescu, apoi de tradiţionala „bere postmiserupistă”, apreciată mai mult de Lorena decât spectacolul  în sine.

Event: https://www.facebook.com/events/405558409565126/

 

sursa foto: Andrei Păcuraru.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.