Întâlnire cu Mircea Daneliuc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Newsletter-DaneliucEditura Adenium și Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă invită miercuri, 18 septembrie, ora 19:00 la o întâlnire cu scriitorul, regizorul și scenaristul Mircea Daneliuc și la prezentarea cărților Pisica ruptă și Ca un grătar de mici. Un picior de plai, cu șpițul apărute anul acesta în colecția Punct RO. Proză.

La întâlnire, alături de autor, va participa scriitorul și istoricul Adrian Cioroianu.

Scriitor, regizor și scenarist, Mircea Daneliuc a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din București, la secţia de regie. A debutat ca regizor în anul 1975, cu filmul Cursa, pentru care a primit premiul de debut din partea Asociației Cineaștilor din România (ACIN) și cu care a participat la festivaluri internaţionale de film la Belgrad, New Delhi, Cairo, Moscova, Barcelona.

Ca scriitor, a debutat în 1997, cu bestsellerul Pisica ruptă, reeditat anul acesta de . Romanul a primit Premiul ASPRO pentru cea mai bună carte a anului și Premiul ICR pentru proză „Liviu Rebreanu”. Cea mai recentă carte a sa, Ca un grătar de mici. Un picior de plai, cu șpițul este scrisă parcă pe nerăsuflate, așa cum va fi cu siguranță citită. Personaje și întâmplări rupte din imediata noastră apropiere, conform unui scenariu lipsit de patetism și menajamente.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.