Ediția a LXXX-a a Clubului de lectură Institutul Blecher

afis blecher80Clubul de lectură Institutul Blecher vă invită, sâmbătă 19 octombrie 2013, de la ora 19:00, în cafeneaua din „Al 9-lea cer”, adică în mansarda librăriei Bastilia (Piața Romană, nr. 5) la întâlnirea cu poetele Svetlana Cârstean și Tara Skurtu.

În cadrul evenimentului va fi prezentată colecția de poezie „Cercul poeților apăruți” (Editura Pandora M).

Svetlana Cârstean a debutat în volumul colectiv „Tablou de familie” (1995), alături de Sorin Gherguț, Răzvan Rădulescu, Cezar-Paul Bădescu, Mihai Ignat și T.O. Bobe. Pentru volumul „Floarea de menghină” (2008) a primit cele mai importante premii pentru debut din România, printre care Premiul Național „Mihai Eminescu” Opera prima și Premiul Uniunii Scriitorilor. Volumul a fost publicat în 2013 în limba suedeză, în traducerea poetei Athena Farrokhzad. Coordonează colecția „Cercul poeților apăruți” a editurii Pandora M.

Tara Skurtu este masterandă a Universității Boston, unde deține și o bursă de predare. Ea a mai câștigat o bursă Robert Pinsky Global și un premiu al „Academy of American Poets” în 2013. Poemele sale au apărut în numeroase reviste literare, printre care: „Poetry Review”, „The Dalhousie Review”, „B O D Y”, „the minnesota review”, „The Los Angeles Review”, „The Southeast Review”, „Poet Lore”, „Salamander”.

 

Un eveniment Institutul Blecher (ediția 80).

Organizator: Claudiu Komartin.

 

 

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.