Cărți românești la Leipzig

Volumele premiate în cadrul primei ediții a Galei Industriei de Carte din România BUN DE TIPAR – în expoziția organizată de Headsome Communication

Titlurile finaliste ale primului concurs autohton de design de carte, „Cele mai frumoase cărți din România”, alături de titlurile desemnate drept „Cele mai frumoase cărți ale anului 2012” în cadrul primei ediții a Galei BUN DE TIPAR – în expoziția „Cele mai frumoase cărți din lume”, organizată de Fundaţia Buchkunst

Volumul Găsiţi şi pierduţi / Found and Lost al artistului vizual Nicu Ilfoveanu se află, anul acesta, pe lista scurtă a concursului „Best Book Design from all Over the World”

Tîrgul de Carte de la Leipzig (14-17 martie 2013) este al doilea de profil din Germania, după cel de la Frankfurt, şi unul dintre cele mai importante puncte de întîlnire pentru scriitorii şi editorii din Centrală şi de Sud-Est.

 

După o îndelungată absență, cărțile românești se întorc în expoziția „Cele mai frumoase cărți din lume”, organizată de Fundația Buchkunst în cadrul Tîrgului Internațional de Carte de la Leipzig. Anul acesta, România expune atît cele 30 de titluri finaliste ale primului concurs național de design de carte, „Cele mai frumoase cărți din România” (lista completă poate fi consultată aici: , cît și cele două volume desemnate drept „Cele mai frumoase cărți ale anului 2012” în cadrul primei ediții a Galei BUN DE TIPAR, Grafica fără computer. Vol. 2 și Gășiți și pierduți. Found and Lost (detalii, aici: http://www.galabundetipar.ro/editii/premii/).

 

O altă expoziție din cadrul Tîrgului de Carte de la Leipzig dedicată volumelor românești este cea organizată de Headsome Communication, cu sprijinul Ministerului Culturii. Cei interesați vor putea vedea, în cadrul standului României, toate titlurile laureate ale primei ediții a Galei Industriei de Carte din România BUN DE TIPAR, într-o expoziție independentă.

Un statut aparte în cadrul acestor expoziţii îl are volumul Găsiţi şi pierduţi / Found and Lost al artistului vizual Nicu Ilfoveanu (concepţie grafică: Octav Avramescu – Asociaţia pentru Ilfoveanu), deoarece cartea se află pe lista scurtă a concursului „Best Book Design from all Over the World”, una dintre cele mai importante competiții internaționale dedicate designului de carte. Cîștigătorul va fi anunțat vineri, 15 martie 2013.

 

„Dacă nu ar fi existat Gala BUN DE TIPAR şi concursul «Cele mai frumoase cărţi din România», volumele româneşti nu ar fi făcut parte, nici anul acesta, din expoziţia «Cele mai frumoase cărți din lume» de la Leipzig. Şi nici nu ar fi intrat în competiţia internaţională. Doar existenţa unor competiţii naţionale, care şi-au asumat selectarea unor cîştigători, au făcut posibil acest lucru. Ne bucurăm aşadar de faptul că am intrat în normalitate şi sîntem mîndri că unul dintre titlurile româneşti este finalist în cadrul acestei prestigioase competiţii internaţionale.” (Headsome Communication)

 

Tîrgul de Carte de la Leipzig este al doilea de profil din Germania, după cel de la Frankfurt, şi unul dintre cele mai importante puncte de întîlnire pentru scriitorii şi editorii din Centrală şi de Sud-Est. Anul acesta, evenimentul are loc în perioada 14-17 martie. Prezenţa României la Leipzig este asigurată de Ministerul Culturii.

Echipa Headsome Communication care va participa la evenimentele şi întîlnirile de la tîrg este formată din fondatoarele agenţiei, Oana Boca şi Ioana Gruenwald.

(comunicatul de presa al agentiei Headsome)

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.016 abonați.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.