A Russian Delight. Theatre / Un deliciu rusesc. Teatrul

Filiala de Traduceri Literare – București a  “Uniunii Scriitorilor din România” (USR), „Biblioteca Metropolitană București” și  “Agenția Federală de Presă și de Comunicare în masă a Rusiei” organizează a doua ediție a Colocviilor de Traduceri Literare la „Biblioteca Metropolitană București”, Sediul Central, Sala Mircea Eliade, str. Tache Ionescu nr. 4, parter  joi, 21 noiembrie 2013, orele 16.00. Evenimentul cultural poartă titlul  A Russian Delight. Theatre / Un deliciu rusesc. Teatrul.

Dacă am fi cinstiți cu noi înșine, am traduce literar O delectare rusească. Teatrul. De această dată avem o invitată din străinătate, și anume din Federația Rusă: reputata critică de teatru Anna Șulgat.

Într-un dialog fertil cu Prof. Dr. Antoaneta Olteanu – șefa Departamentului de filologie rusă și slave de la Universitatea București  -, moderat de către Peter Sragher, Președintele Filialei de Traduceri Literare – București a USR.

Cum a fost tradus teatrul rusesc în limba engleză, care au fost capcanele traducerii, care reușitele, despre toate acestea, dar și aprecieri asupra valorii creațiilor din dramaturgia rusă ne va vorbi Anna Șulgat. Antoaneta Olteanu va puncta o serie de realizări aparte în traducerea operelor unor mari dramaturgi ruși în limba română, dar și dificultăți în domeniul traducerii literare, care n-au fost surmontate de către unii tălmăcitori. Peter Sragher va pune în discuție chestiunea dramatizărilor unor romane rusești: sunt acestea pe măsura unor piese de teatru, iar adaptările unor regizori după unele romane din literatura rusă sunt pe măsura originalului. Traducere și adaptare. That is the question / В этом и есть вопрос.

Și de această dată este alături de noi boutique du vin LA CHAMBRE și partenerii media Radio România Actualități și revista SemneBune.

poster_colocviile2

Lasă un semn

Comentariu

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.