13 Motanovi şi un sfârşit de maraton

Revista de povestiri a avut lansarea cu numărul 13, în Music Club. Am fost şi să-l salut pe Motanov, mascota revistei, şi să trec împreună cu ceilalţi maratonişti linia de finish, în mod oficial.

De fapt şi de drept, seara nu a început cu premierea, ci cu o încercare de a ghici cantitatea în kilograme a unui con plin cu caramele şi alte dulciuri. Nu ştiu de ce, că tema lansării a fost curentul dada, care nu-mi prea pare a avea legătură cu bomboanele, dar cine se poate plânge de un asemenea concurs? Ar trebui să-l facă în fiecare lună.

Mă tot duc la lansările revistei nu doar pentru revistă, în sine, pe care o pot cumpăra şi după, ci pentru că au mereu concursuri amuzante şi interesante, antrenamente de imaginaţie pe loc şi premii drăguţe. De data asta am încropit o poezie dadaistă, în echipă, contra cronometru. Fiecare participant şi-a extras cele cinci cuvinte şi, mai cu sens, mai fără sens, trebuiau transformate rapid în versuri. Cu toate că nu am câştigat, am aflat că femeile necăsătorite nu au orgasm. Sau ceva asemănător…

Pentru cei care nu ştiu ce e maratonul şi de ce l-am tot menţionat, acesta se referă la un concurs organizat de Revista de Povestiri. Practic, pe parcursul lunii aprilie, participanţii s-au întrecut în numărul de pagini citite dintr-o listă de cărţi propuse de revistă. Fiecare concurent a făcut dovada citirii cărţilor prin recenzii publicate pe www.revistadepovestiri.ro şi a primit drept semn distinctiv, un semn de carte personalizat cu numele său, numărul din concurs şi, bineînţeles, poza lui Motanov.

Că tot veni vorba de maraton, ţin să le mulţumesc pe această cale celor de la Revista de Povestiri că mi-au oferit ocazia de a citi cărţile Cristinei Nemerovschi pentru care am făcut o pasiune inexplicabilă. Citiţi-le.

Mai departe, după un fazan neobişnuit, plin de cuvinte care încep cu „da”, un colaj atât de abstract încât nici autorii săi nu păreau a şti ce reprezintă, un joc de mimă neconvenţional în care concurenţii au fost nevoiţi să găsească întrebuinţări alternative unor banale şi anunţarea celor 3.25 kg. de dulciuri, a concertat trupa Blackbeers. Atmosfera a devenit imediat zgomotoasă şi dansantă, pe ritmuri de rock celtic şi punk irlandez. Şi bere. Mai ales bere.

 

Să vedem cu ce idei vin pentru lansarea #14.

Lasă un semn

Comentariu

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit, pe venit sau dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.