Voluntar în Insula Paştelui

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 14.06.2012 în rubrica Recomandare de lectură, Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , .

Editura Corint vă invită miercuri, 20 iunie, ora 18.00, la Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa, într-o fascinantă călătorie prilejuită de lansarea volumului  Voluntar în Insula Paştelui de Cella Eftimescu

Vor vorbi despre natură, voluntariat şi organizaţia Earthwatch: CRISTIAN LASCU, redactor-şef National Geographic România şi CELLA EFTIMESCU. Prezentarea cărţii va fi însoţită de o proiecţie de fotografii ale autoarei.

3 expediții în trei locuri fascinante: Insulele Galapagos, Deșertul Gobi și Insula Paștelui.

3 teme de cercetare în trei domenii diverse: biologie, hidrologie și antropologie.

3 povești: povestea Scaleziei, povestea apelor pierdute din deșert și povestea grădinilor de bolovani.

O invitație la a călători altfel…

Cea mai izolată insulă locuită de om… Aşa începe descrierea Insulei Paştelui în orice ghid turistic sau carte de călătorii. Mie mi-au trebuit patru ani ca să ajung acolo Şi un parcurs de mii de kilometri, care

m-au purtat prin Arhipelagul Galapagos, în vastitatea deşertului Gobi şi pe la Capul Horn.

Totul a început banal, cu pregătirile de vacanţă din primăvara anului  2006 …

 

ISBN: 978-973-135-676-1

Format: 13×20 cm, 224 pagini, copertă broşată

Preţ: 29,90 lei

Cella Eftimescu s-a născut în 1962 la Cluj-Napoca. Este absolventă a Politehnicii clujene, specialitatea Electronică şi Telecomunicaţii, și a Facultății de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice București. Este stabilită din 1994 în București, loc de statornică întoarcere din călătoriile sale de explorator și voluntar.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.