Veronica D. Niculescu si Mihail Vakulovski la cea de-a doua editie a CDPL FEST

In perioada 3-4 august, in Club A si in Sala Oglinzilor de la sediul USR din Bucuresti, Casa de pariuri literare organizeaza CDPL FEST II.

Astazi, 3 august, de la ora 17.02, in Club A (str. Blanari nr. 14) din Bucuresti, Veronica D. Niculescu si Mihail Vakulovski vor sustine lecturi publice din cartile publicate pina in prezent, in cadrul celei de-a doua editii a CDPL FEST-ului.

Programul CDPL Fest 2 cuprinde standuri personalizate, cinema literar si lecturi. Mai multe detalii despre eveniment puteti gasi aici.

Parteneri: Polirom, Cartea Romaneasca, Observator cultural, Romania literara, Tiuk!, Uniunea Scriitorilor din Romania.

Lista autorilor invitati la CDPL Fest 2: Veronica D. Niculescu, Mihail Vakulovski, A.R. Deleanu, Florin Halalau, Andrei Dósa, Ana Puscasu, Grigore Soitu, Dumitru Badita, Raluca Ciochina.

La Editura Polirom, Veronica D. Niculescu a publicat Basmul Printesei Repede-Repede (o poveste pentru adulti). Volumul combina proza Veronicai D. Niculescu cu poezia semnata de Emil Brumaru si ilustratiile lui Mircia Dumitrescu. La Editura Cartea Romaneasca a publicat in 2008 volumul Orchestra portocalie, carte ce reuneste unsprezece povestiri, subtil inlantuite intre ele de catre personaje care, pastrind anumite elemente comune, trec dintr-o poveste in alta.

Veronica D. Niculescu s-a nascut la 4 mai 1968 la Pitesti. Din 1996 a inceput sa lucreze in presa, fiind redactor-sef al unui cotidian local si apoi redactor la diferite publicatii culturale si edituri. Din anul 2000 locuieste la Sibiu, in prezent fiind colaborator permanent al Suplimentului de cultura si corespondent al unui cotidian central.
A debutat in proza, in 2004, cu volumul de proza scurta Adeb, Editura Limes – Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor din Romania. Volumul a fost reeditat in 2005, la Editura Liternet. A publicat proza in antologiile Proza.ro, Editura Paralela 45, 2006, Sibiu / Hermannstadt in scrisori sentimentale, Editura Imago, 2007, si in reviste precum Euphorion, Transilvania, Timpul, Sud, Liternet. A tradus romanul Ochiul de Vladimir Nabokov, 2008, Editura Polirom.
In luna iunie a acestui an, Veronica D. Niculescu a obtinut Premiul special pentru traducerea volumelor Opere I. Integrala prozei scurte si Opere II. Murphy. Watt. Vis cu femei frumoase si nu prea aparute la Editura Polirom, in colectia Biblioteca Polirom. Seria de autor „Samuel Beckett”.

Mihail Vakulovski a publicat la Editura Cartea Romaneasca Student la Chisinau – primul rockman din trilogia „Tovarasi de camera”. O trilogie prin care trece Prutul odata cu anii de ucenicie ai studentului Hai – anii marilor schimbari social-politice din Estul Europei, cu efectele lor imprevizibile, supuse capriciilor istoriei. Amestecul de umor, ironie si realitate bruta, neinduratoare descrie rostogolirea acestui rockman colturos peste granitele de cuvinte si forta lui subtila de celebrare a vietii.

Mihail Vakulovski este absolvent al Universitatii de Stat din Moldova si, din 2002, doctor in filologie la Universitatea Bucuresti cu o teza coordonata de Nicolae Manolescu. Autor al volumelor de poezie: Nemuritor in papusoi, Caiet cu zmei de care n-am mai ridicat niciodata nici macar in copilarie, TU (cu Al. Vakulovski), Tatuaje, Odada, Piatra lui Sisif sub limba lui Demostene, ИЛЬ ПЛЁ, Autobiografie. A mai publicat: Nicolae Manolescu (monografie), Holocaustul evreilor romani. Din marturiile supravietuitorilor (istorie recenta), nEUROCHIRURGIE (teatru), Portret de grup cu generatia „optzeci”. Poezia (critica literara), Tiuk! (antologie de proza Klu) (cu Al. Vakulovski). Premiul Uniunii Sscriitorilor din Republica Moldova si Premiul Soros (1997), Marele Premiu Underground Literar (2001), Premiul Zona alternativa (2002), Premiul revistei Tomis pentru cel mai bun traducator (2008), Premiul revistei Timpul pentru critica literara (2010). Membru ASPRO si al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. Blog: http://vakulovski.livejournal.com/. Redactor-sef la revista Zile si Nopti, redactor la Sunete, fondatorul si realizatorul revistei Tiuk!www.tiuk.reea.net/.

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.