Uratii

Cartea întâi din seria URÂŢII de Scott Westerfeld

Toată lumea vrea să fie frumoasă! E ceva rău în asta?

 

Tally e pe cale să împlinească şaisprezece ani şi… de-abia aşteaptă!

Nu ca să-şi ia permisul de conducere, ci ca să devină frumoasă.

În lumea ei, cea de-a şaisprezecea aniversare aduce cu ea o operaţie care te transformă dintr-o persoană considerată ca fiind de o urâţenie respingătoare într-una uimitor de frumoasă.

 

Dar noua ei prietenă, Shay, nu vrea să fie frumoasă. Mai degrabă ar risca să trăiască în afara acestei lumi. Când Shay evadează, Tally află care este de fapt adevărul în ceea ce-i priveşte pe frumoşi. Autorităţile o pun pe Tally în situaţia de a alege între două variante la fel de rele: fie o va găsi pe prietena ei şi o va spiona, fie nu va mai fi niciodată frumoasă.

 

Ca urmare a alegerii pe care o va face Tally, lumea ei se va transforma pentru totdeauna.

 

Într-o lume a oamenilor extrem de frumoşi, cei normali sunt în pericol.

 

CARTEA ÎNTÂI DINTR-O SERIE CAPTIVANTĂ!

 

Traducere din limba engleză de JULIA KRETSCH

ISBN: 978-973-128-375-3                                                               

Vol. 1: Urâţii – ISBN: 978-973-128-371-5

Format: 13×20 cm, 416 pagini, copertă cartonată

Preţ: 39,90 lei

 

 

SCOTT WESTERFELD, unul dintre cei mai importanţi scriitori contemporani de SF/Fantasy pentru tineri şi adulţi, s-a născut în 1963 în Texas, SUA. Este căsătorit din anul 2001 cu scriitoarea australiană Justine Larbalestier.

Romanele (Polymorph, Fine Prey, Evolution’s Darling, So Yesterday) şi seriile de romane (The Risen Empire, Midnighters, Peeps, Leviathan, precum

şi cea de faţă, Urâţii) scrise de Westerfeld s-au bucurat de un mare succes, aflându-se pe lista de bestselleruri New York Times şi primind mai multe premii.

Cartea întâi din seria Urâţii a fost inclusă de către American Library Association pe lista celor mai bune cărţi pentru tineri, în anul 2006. De asemenea, în anul 2008, în Franţa, a primit Grand Prix de l’Imaginaire pentru cel mai bun roman străin adresat tinerilor.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.