Salonul de Carte BOOKFEST Timisoara

In perioada 15-17 martie, Asociatia Editorilor din Romania (AER) organizeaza Salonul de Carte Bookfest Timisoara, in cadrul Centrului Regional de Afaceri Timis (CRAFT) – Sala Polivalenta (B-dul Eroilor de la Tisa nr. 22).
„Asociatia Editorilor din Romania a decis ca, incepind din acest an, Salonul de Carte Bookfest – un brand extrem de indragit de iubitorii de carte din capitala, care isi consolideaza imaginea de 6 ani – sa fie mai aproape si de cititorii din afara Bucurestiului. Iar prima editie itineranta a salonului de carte am ales s-o tinem chiar in «Europa noastra centrala simbolica»: Timisoara.” (Organizatorii)
Bookfest Timisoara va avea deschiderea oficiala joi, 15 martie, la ora 12.00, in prezenta organizatorilor.
Programul de vizitare: joi, 15 martie (12.00-20.00), vineri, 16 martie, si simbata, 17 martie (10.00-20.00). Intrarea este libera.

O oferta de peste 15.000 de titluri si reduceri substantiale ii asteapta pe vizitatorii Salonului de Carte Bookfest Timisoara. In lista expozantilor se regasesc atit cele mai importante edituri autohtone, precum Humanitas (reprezentata de Librariile Humanitas), Polirom, Cartea Romaneasca, Curtea Veche, Rao sau Art (reprezentata de Libraria „Cartea de Nisip”), cit si edituri specializate – precum Editura Universitatii din Bucuresti (carte universitara), Editura Gama (carte pentru copii) – sau edituri recent infiintate, cum sint Ponte sau Blumenthal.
Timp de trei zile, publicul cititor va avea ocazia sa participe la intilniri cu autori de marca sositi special cu acest prilej la Timisoara.
Horia-Roman Patapievici – presedintele Institutului Cultural Roman si unul dintre cei mai indragiti autori Humanitas, scriitorul Varujan Vosganian – autorul „cartii anului 2010 in Romania”: Cartea soaptelor, scriitorul , traducatorul si publicistul Radu Paraschivescu, analistul economic si fostul Ministrul al Finantelor Daniel Daianu, istoricul american Larry Watts, cunoscutul critic literar Daniel Cristea-Enache – acestia sint doar citiva dintre autorii-brand de la care timisorenii pot obtine autografe in spatiul de lansari al salonului de carte.

Pentru vizitatorii Bookfest Timisoara care iubesc in egala masura cartea si filmul, organizatorii au pregatit o oferta generoasa de productii cinematografice care vor putea fi vizionate in incinta salonului de carte. O premiera nationala o reprezinta vizionarea publica a filmului José si Pilar, propunerea Portugaliei la Oscar 2011.
Filmul dedicat primelor sase luni de presedintie ale lui Václav Havel (Václav Havel, Prague – Castle), o incursiune fascinanta in ritmurile poloneze ale anilor ’80, in muzica si amintirile acelor ani, povestite de oamenii care au initiat curentul rock polonez (Beats of Freedom) sau colajul „Cristi & Otto”, ce reuneste filme realizate de regizorului Cristian Nemescu si sound designerului Andrei Toncu – iata citeva dintre cele peste 15 pelicule care vor putea fi vizionate in cele trei zile la Bookfest Timisoara.

Si copiii se afla in atentia organizatorilor Bookfest Timisoara: in ultima zi a tirgului, timp de doua ore, actrita Ramona Olosz ii va ajuta pe cei mici sa descopere personaje memorabile din carti recent publicate in cadrul MINI-BOOKFEST. Lecturi, face painting, concursuri de desen, urmate de expozitii, jocuri si premii in carti, toate vor avea loc in spatiul de evenimente al salonului de carte.

Expozitia cu tema „ Grafica fara computer. Litere. Desen, Relief, Volum” a celor de la Atelierul de Grafica din Bucuresti completeaza lista atractiilor Salonului de Carte Bookfest Timisoara.

Brandul BOOKFEST a fost lansat in urma cu 6 ani si reprezinta, astazi, cel mai important salon international de carte ce are loc in prima parte a anului in capitala si singurul care a reusit sa puna in practica, la standarde occidentale, ideea de tirg international (2009: Spania, tara invitata / 2010: Ungaria, tara invitata – doua editii extrem de apreciate atit de cititori, cit si de media).
Salonul de Carte Bookfest este organizat de Asociatia Editorilor din Romania (AER), principala asociatie profesionala a editorilor de carte din Romania, care reuneste editori din toate domeniile de interes cultural.

Parteneri: Primaria Municipiului Timisoara, Consiliul Judetean Timis, Fundatia Interart Triade, Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii de Vest, Atelierul de Grafica, Transilvania Film, Festivalul International de Film NEXT, Woodoo Films, Ambasada Portugaliei in Romania, Ambasada Croatiei in Romania, Ambasada Israelului in Romania, Centrul Ceh, Institutul Polonez, Institutul Cervantes.
Parteneri media: TVR Timisoara, Analog TV, Radio Timisoara, Orizont, Ora de Timis, Opinia Timisoarei, 24-FUN.
PR & Comunicare: Headsome Communication.

Locatie: Centrul Regional de Afaceri Timis (CRAFT) – Sala Polivalenta (B-dul Eroilor de la Tisa nr. 22) Program de vizitare: zilnic, 10.00-20.00 (cu exceptia zilei de joi,15 martie, cind deschiderea oficiala are loc la ora 12.00). Intrarea este libera Participa cele mai importante edituri autohtone O oferta de peste 15.000 de titluri, reduceri substantiale Intilniri cu personalitati (Horia-Roman Patapievici, Varujan Vosganian, Radu Paraschivescu, Larry Watts, Daniel Daianu, Daniel Cristea-Enache) Lansari de carte Vizionari de filme, in premiera nationala expozitie: „Grafica fara computer. Litere. Desen, Relief, Volum” Mini-Bookfest: eveniment dedicat copiilor

 

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.