Prezentul ca un dar

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 13.02.2012 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: , , .

Sâmbătă, 18 februarie, orele 16.00, Librăria Bastilia, Piaţa Romană nr. 5

Prezentul ca un dar

Editura Herald vă invită la o întâlnire live cu prezentul şi o conversaţie pe temele cărţii „The Gift of Now”.

Alături de Danand (Daniela Andreescu), autoarea cărţii, şi invitatul nostru special Mitoş Micleuşanu, veţi avea prilejul să vă bucuraţi de propria voastră prezenţă, să oferiţi întrebări şi să primiţi răspunsuri, să experimentaţi lucrul interactiv cu cartea, însoţit de câteva proiecţii video şi sunetele instrumentului hang oferite de muzicianul Iulian Claudiu Lazarciuc

„O ediţie splendidă din punct de vedere grafic, cartea poate fi şi un instrument care să ajute la atingerea acelui echilibru lăuntric pe care mulţi dintre noi îl caută.” (Valentin Protopopescu, emisiunea „Texte şi Pretexte”, Radio România Cultural)

„Deîndată ce începi s-o răsfoieşti, cartea te obligă să te întrebi ce este ea, de fapt?! Cuprinde texte şi imagini, pasaje eseistice şi literare, explicaţii sau glose poematice la desene, picturi şi fotografii, reflecţii asupra vieţii sau asupra unor situaţii dilematice, enunţuri de tip «sapienţial» – şi câte şi mai câte! E un ansamblu alert, nonliniar, de texte şi imagini care nu poate fi citit doar cu ochi literar sau doar din perspectiva cititorului de filozofie sau de cărţi de «spiritualitate» şi nici nu poate fi considerat o carte de artă ori un mic album, aşa cum, cu policromia sa elegantă, poate părea. E un obiect de privit şi de citit care sfidează tipologiile şi, de dincolo de genuri şi specii, lasă cititorilor libertatea de a alege ei înşişi ce vor să ia din acest continuum vizual-lizibil sau descriptiv-reflexiv sau contemplativ-interogativ sau…” (Ion Bogdan Lefter)

 „The book The Gift of Now is really special, excellent, and powerful.” (Rick Hanson, PH.D, neuropsychologist, founder of the Wellspring Institute for Neuroscience and Contemplative Wisdom) / „Cartea The Gift of Now este cu adevărat specială, excelentă şi puternică.” (Dr. Rick Hanson, neuropsiholog, fondator al Wellspring Institute for Neuroscience and Contemplative Wisdom)

Parteneri:

Editura Herald, Libraria Bastilia

Privesc.eu, Radio România Cultural, România Liberă, Academia Caţavencu, ArtAct Magazine, Agentia de Carte, 4arte.ro, The Club of Serial Readers, Port.ro, Revista SemneBune, PRwave.ro, Calendar Evenimente, Amintiri din Călătorie, Studentie.ro, Haiga Mind Meditations

Danand, „The Gift of Now”, Editura Herald, Colecţia Meditaţii Vizuale, Bucureşti, 2011.

Despre carte:

„Paginile acestei carti va ofera prilejul de a descoperi cat de vasta este propria minte, de a accesa zone profunde ale libertatii interioare de a gandi, simti si trai dincolo de sensurile si interpretarile pe care suntem obisnuiti sa le dam evenimentelor mental-emotionale interioare si intamplarilor de viata exterioare. Este o invitatie si un indemn de a depasi automatismele despre ce a fost si ce va fi, in relatia cu sine si cu lumea din jur, si a patrunde in profunzimea si esenta prezentului, moment de moment, afland si traind atat regasirea de sine cat si non-atasamentul de ce ne inchipuim a fi „Eu”, pentru a ne putea insoti propria devenire cu intelepciune si compasiune. Explorand cu deschidere si incredere in sine dialogul dintre texte si imagini, va veti putea oferi momente de reflectie si meditatie despre viata, relatia cu sine si cu ceilalti, despre realitatea conventionala si cea nestiuta a prezentului. Aceasta incursiune in descoperirea si antrenarea creativitatii proprii, a flexibilitatii mintii, va poate conduce in mod concret si practic spre mai multa constienta si cresterea calitatii propriei vieti, in beneficiul fiecaruia si al celorlati. Textele sunt scrise in limba engleza pentru simplul fapt ca asa s-au „intamplat” pe parcursul unor momente de reflectie si meditatie personala in contexte speciale, precum interactiunea cu maestri spirituali, invatatori din traditia buddhismului tibetan si oameni remarcabili, specialisti in stiinte cognitive si transformare personala. Cei a caror limba materna este romana, vor avea poate avantajul ca prin intermediul acestor texte in engleza sa acceseze zone de gandire si asociere creativa mai libere de conditionarile socio-culturale atat de strans legate de folosirea limbii materne, astfel incat lucrul cu aceasta carte sa le ofere surpriza unui grad de libertate interioara pe care deja il au, mai amplu decat si-ar fi imaginat. Fie ca veti alege sa va angajati sau nu in interactiunea cu textele si imaginile oferite prin aceasta carte, doresc fiecaruia bucuria descoperirii potentialului propriei minti si a vastitatii momentului prezent… Acum.” (Danand)

Despre autor:

Daniela ANDREESCU (Danand) este pasionata atat de domeniul dezvoltarii umane si stiintelor cognitive, cat si de spiritualitate, arta si expresie creativa. Este coach acreditat de Federatia Internationala de Coaching, consultant in comunicare si relatii interumane, formator Metoda ESPERE®, practician certificat in diverse metode de gestionare a stresului prin terapii alternative si tehnici contemplative. Din 2008 dezvolta programe individualizate de transformare personala holistica, sustine ateliere de comunicare si dezvoltare personala, acompaniaza ca Life Coach. Textele, picturile, desenele si fotografiile care stau la baza imaginilor cartii The Gift of Now (Darul lui Acum) sunt rezultatul a trei ani de lucru si interactiune profesionala cu oamenii si cu sine, al integrarii invataturilor primite si cunostintelor dobandite de-a lungul timpului, al inspiratiei aparute in contextul demersurilor din zona spiritualitatii.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.