Perspectiva instalatorului

Of-of-of! Ce să ne facem cu rețeaua asta de instalatori.

Într-o rețetă de succes (doar pentru unii, deloc pentru majoritate) există profesii accesibile atât docților cât și sferto-docților. E de notorietate faptul că politica e în tot și mă întreb, făcându-mi o cruce mare de teamă, când banul va dicta și-n inventică, inovație, creativitate… Pot fi pesimistul de weekend și să afirm că vor veni vremuri când arta, cultura și știința vor fi desuetă.

Zilele trecute scriam de „caloriferul lui Marga”, depeșa mea fiind adresată contestatarilor săi. Pe feisbuc a zbârnâit tropul poeticii cu elemente radiatoare ale . Scriitorii Florin Dumitrescu, Iulian Sîrbu, oameni de litere ca Bogdan Odăgescu, oameni care au condeiul cu ei, precum și activiștii din mediul cultural s-au amuzat de această nouă direcție a instalatorilor din .

„Ceea ce mi se pare ridicol, semn de proasta intelegere sau de intoxicare mediatica, este cum s-au propagat atat de repede caloriferele lui Marga. Stimati concetateni, eu cred ca gresiti profund.

Este fantastic de greu sa promovezi fiecare element care facea parte din cel mai hulit instrument de ascultare din epoca de aur. Caloriferul ramane in memoria afectiva a unora dintre noi, precum amintiri in legatura stransa cu catusele de el in timp ce te desfigura un militian, securist sau garda patriotica plina de zel. Caloriferul trebuie promovat ca instrumentul la care au visat generatii de romani sa incalzeasca iarna si sa radieze impreuna cu inimile noastre.

Nu stiti voi, cei ce huliti caloriferul, ce simbolistica incumba, ce emblematic este pentru poporul nostru, nascut/crescut/stramutat la bloc. Va rog sa nu tratati subiectul cu ironie si nu denigrati intentiile ambasadorului nostru cultural in lume.
Caloriferul poate fi ultima noastra speranta de promovare a fiecarui element de fonta in care se regaseste cultura, pe fiecare palier al vatrei noastre culturale contemporane.”
Vă reamintesc că fonta e casantă și că dacă o izbești cu un proiect socio-cultural contondent se sparge în sute de bucăți.

 

Sursa foto aici

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.