Lucretia Pancu este premiata de Crime scene Publishing

Ultimul set de carti din campania „Ce fel de cititor esti?” este oferit de .

Ultima norocoasa care intra in posesia cartilor, ca urmare a tragerii la sorti, din totalul de respondenti ai sondajului , este Lucretia Pancu. Multumim pentru raspunsuri. Sondajul s-a incheiat.

 

Kimonoul instelat

Victor Eftimiu

 

Putini stiu ca „nebunul care a scris o mie de sonete” – Victor Eftimiu, delectandu-si admiratorii si cu o proza parcursa cu mult interes in timpul in care a trait, si cu piese dintre care unele ar cunoaste un mare succes daca ar mai intra in repertoriul teatrelor, este si autorul unui roman politist aparut in urma cu opt decenii. Kimonoul instelat pe care il readucem in atentia cititorilor ofera la lectura un cocteil savuros de intampinari senzationale, de rasturnari de situatie, de umor suculent. Cliseele genului sunt manuite cu dexteritate, fara sa lipseasca aportul original. Nu ne ramane decat sa regretam ca Victor Eftimiu n-a recidivat, propunandu-ne si alte naratiuni cu suspans. Ar fi avut un destin fulminant ca promotor in spatiul romanesc al literaturii cu detectivi si criminali.

 

Identitati secrete – prima parte

Monica Ramirez

 

Alina Marinescu preferă cafeaua cu mult lapte, muzică şi lumânări când este acasă şi un Glock de 9 mm când este în misiune pe teren. Alex Therein iubeşte plimbările lungi şi poate lichida un om în mai puţin de cinci secunde. Alex este iubitul Alinei, mentorul ei, fundaţia distrugerii întregii ei vieţi. Persoana direct responsabilă pentru transformarea ei într-un asasin de elita. Alex este soţul Alinei, însă mariajul lor nu este nimic altceva decât o acoperire convenabilă pentru misiunile în care sunt trimişi. Câteodată, Alina se întreabă cum ar fi să aibă o viaţă normală. Normalitatea este foarte greu de atins într-o existenţă fantomatică, lucrând pentru Elite, o organizaţie anti-teroristă inexistenta condusă de oameni care nu există. Elite există dincolo de invizibil, fără a fi constrânsă de lege sau de analiza mass-mediei.
 

Spada

Bogdan Teodorescu

 

Amiază toridă de vară în piaţa Obor.
Un personaj din lumea interlopă este asasinat cu o lovitură de cuţit în gât. În zilele următoare – noi victime. Cei ucişi aparţin unei comunităţi etnice.
Asasinul – necunoscut. Presa îl botează SPADA.
Politicienii se întrec în declaraţii fulminante, serviciile fac cercetări, UE este îngrijorată, mass-media face rating, România se află în pragul unei crize interetnice…
Un roman cu personaj colectiv – România şi lumea ei de cuvinte reci şi calde, bune şi rele, frumoase şi hâde…
Un roman talk-show!

____________________

“Într-un ritm alert, captivant, folosind tăietura cinematografică de ultimă oră, romanul SPADA sparge suprafaţă poleită a lumii politice şi gazetăreşti postdecembriste pentru a ne dezvălui adâncuri colcăind de interese precise, urmărite de inşi fără scrupule, în care mulţi cititori vor recunoaşte personaje ştiute de la televizor. Prozatorul de talent care e Bogdan Teodorescu îşi foloseşte cu brio experienţa de cunoscător al culiselor şi luciditatea de analist pentru a ne oferi o necruţătoare radiografie a mecanismelor de bătălie pentru Putere în România de azi.” Ion Cristoiu

____________________

“Bogdan Teodorescu are cunoştinţele unui analist politic pasionat de acest domeniu. El a cunoscut culisele politicii şi ni le dezvăluie ca gazetar de investigaţie, dar şi cu fantezia romancierului. Dacă partea nevăzută a realităţii româneşti arată aşa cum o prezintă Bogdan Teodorescu în SPADA, atunci nu mai avem nici o şansă!” Horia Gârbea

 

Vremea hienelor

Bogdan Ficeac

 

„Orbit de furie, Raul apasa pe tragaci. Proiectilul suiera scurt, insa Jack apucase deja sa plonjeze in camera. Paco insa nu reusi sa se fereasca. O explozie asurzitoare ii pulveriza pieptul, improscand peretii coridorului cu sange si fragmente de carne. Capul ii zbura in sus, se lovi de tava, apoi se rostogoli la picioarele lui Raul. Innebunit de durere, Paul apuca bazooka si lua in palme teasta sangeranda.
– Iarta-ma, fratioare! striga disperat. Jack se ridica, usor ametit de suflul exploziei si iesi pe coridor. Mexicanul plangea montand un nou proiectil in teava armei.
– Am sa te razbun, fratioare! promise el capului mutilat pe care il puse alaturi.
Moretti se apleca fulgerator, culese de pe jos pistolul si, din pozitia ghemuita, ii expedie un glont in frunte.
Raul scapa bazooka si se prabusi pe spate.
Abia atunci, Jack simti oboseala…”

 

Zâmbet ucigaş

Lisa Scottoline

 

Inainte sa moara, tatal meu mi-a dezvaluit secretul familiei: in cel de-al doilea razboi mondial, bunicii mei au fost considerati dusmani. Nu incalcasera nici o lege, dar erau nascuti in italia si trebuiau sa se declare dusmani ai tarii, conform ordinelor presedintelui, emise initial pentru inregistrarea cetatenilor de origine japoneza. Am preluat si detaliat aceasta poveste in Zimbet ucigas, un thriller alert despre crime, familie si dreptate, in mijlocul carora se afla Mary DiNunzio. intriga? Mary primeste un telefon inspaimantator, apoi zareste o umbra sub usa biroului. Cind un avocat este omorit, incepe sa creada ca sinuciderea unui american de origine italiana, cazul la care lucra, s-ar putea sa fie mai mult decat o poveste de spus inainte de culcare. Acesta este Zimbet ucigas. Efectul scontat? Multa informatie, o piele de gaina si hohote de ris.

 

__

Miercuri, 19 sept. 2012, vom trage la sorți doi cititori norocoși, din totalul de respondenți, pe care îi vom recompensa cu un cititor de cărți electronice – ebook reader – de la partenerul BOOKbyte, iar de la prietenii noștri de la ELKOTech Romania, sponsorul principal al proiectului, vom oferi marele premiu, o Tabletă-PC.

Multumim tuturor partenerilor si indeosebi publicului pentru implicare!

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.