Bookfest 2012, targ de mofturi intelectuale

Cine este publicul ? Cine mai citeste azi? Cati citesc poezie? Cine citeste roman politist? Dar eseuri? Care e calitatea literaturii pe care o gasim in standuri? Avem evenimente conexe palierului cultural/editorial. Multimedia deci!

Haideti sa ne incumetam si sa vedem ce ne ofera Salonul international de carte : 300 de evenimente și cinema de artă gratuit. Bun, serios si aplicat!

Autorii români și francezi prezenți la Bookfest. Respectând tradiția creată prin invitarea unei țări la fiecare ediție, Bookfest se bucură în 2012 de participarea Franței ca oaspete de onoare. Standul țării invitate va fi amenajat în pavilionul C3, aici urmând să aibă loc evenimentele anunțate de Ambasada Republicii Franţei şi Institutul Francez. Din cate stim, unele edituri (care publica cu precadere autori francezi) nu au intrat in vederile IFR (Institutul francez din Romania) sau ale Ambasadei Frantei la Bucuresti. Ma gandesc ca era o fabuloasa oportunitate de a face cunoscuti scriitori francezi.

Fugim din TIBCO in seara zilei de 30 mai (adica la deschiderea oficiala), Bookfest se va muta pentru câteva ore la sediul Fundației Löwendal din Piața Gh. Cantacuzino nr. 1, unde va avea loc “Noaptea literaturii europene”, proiect coordonat la București de Institutul Cultural Român. De-abia ce aduni public la stand si-l trimiti in oras.

Haideti sa vedem ce inseamna tot deranjul si sa umplem desagii cu carti, nu cu evenimente. 30 mai – 5 iunie in spațiul de desfășurare din pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5 in cadrul Complexului Expozițional Romexpo. Timpul e scurt si costa insutit fata de anii precedenti. Ah, vor fi reduceri! Mari. La toti publisher-ii. Garantez!

à bientôt 😉

 

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Arnoux MAZ este pseudonimul sub care a semnat articolele de pe SB. Andrei este poet și activist cultural, premiat și antologat în volume de poezie, din 2010. A fost Manager de proiect al Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, din 2012 până în 2015. A publicat "Rock în Praga" în 2011 și "#kazim (contemporani cu primăvara arabă)" în 2014 la editura Herg Benet.

Număr articole publicate : 391