BOOKbyte premiaza cititorii

Revista SemneBune doreşte să crească numărul cititorilor oferindu-le produse şi servicii culturale de calitate. Pentru ca acest să fie interactiv, am propus ca săptămanal să tragem la sorţi un respondend pe care o editură parteneră să-l premieze pentru interesul manifestat, cu un set de 5 cărţi (titluri diferite). Astfel, am recompensat implicarea și onestitatea, oferind cărți – produse culturale, dragi publicului nostru.

In perioada desfasurarii campaniei „Ce fel de cititor esti?”, timp de 9 saptamani am acordat aleatoriu respondenților 180 cărți, din care 30 cărți în format digital (e-book).

„Apreciem ca in urma sondajului efectuat in randul cititorilor, vom putea cunoaste mult mai bine preferintele cititorilor in ceea ce priveste titlurile ce prezinta interes, fiind astfel capabili sa extindem oferta de carte in format electronic.

Ne asteptam ca in urma sondajului sa putem avea la indemana si o dovada certa ca una din problemele consumului de carte din Romania nu este cererea scazuta, ci neadaptarea ofertei de carte corespunzator cu profilul si preferintele cititorilor, atat din punct de vedere al continutului cat si al pretului.

De asemenea, sondajul ne va ajuta sa putem dezvolta serviciile oferite de , astfel incat sa fim cat mai apropiati de nevoile cititorilor de carte din Romania.” ne-a declarat Radu Apostoae, Managing partener al platformei .

Sondajul “Ce fel de cititor eşti?” s-a desfasurat în perioada 15 iulie – 15 septembrie 2012 pe site-ul revistei SemneBune si s-a adresat în principal tuturor cititorilor, celor care recomandă şi împrumută cărţi prietenilor şi sunt recunoscuţi drept repere în materie de lectură, celor care simt nevoia să se exprime, care au obiceiul de a-şi împărtăşi experienţele personale către comunitatea lor şi celor care sunt foarte activi în mediul online şi pe social media.

Ca urmare a deciziei de sustinere a campaniei, ofera ca rasplata a implicarii publicului cititor respondent la , prin tragere la sorti, un cititor de carte electronica (e-book reader) domnisoarei Dominica Suru. O biblioteca ambulanta – un gadget performant dedicat lecturii.

BOOKbyte a oferit vouchere in valoare de 50 RON, cu posibilitatea de achizitie de carte electronica (e-book) din libraria proprietara, urmatorilor respondenti la sondaj: Cristina Hriscu, Elena Raicu, Casandra Holotescu, Marius Hodea, Roxana Popescu si Ana-Maria Epure. Aceste persoane au fost desemnate aleatoriu ca fiind castigatoare ale sondajului .

„Ne asteptam ca prin intermediul comunitatii SemneBune, cititorii sa isi poata exprima liber opiniile, cerintele si nevoile referitoare la serviciile oferite de BOOKbyte pentru cititul in format electronic, ajutandu-ne astfel sa dezvoltam servicii cat mai apropiate de referintele acestora.

De asemenea, apreciem initiativele si proiectele dezvoltate de comunitatea SemneBune in directia cresterii calitative a ofertei de carte din Romania si, am dori sa participam, prin oferirea suportului logistic (e-readere si ebook-uri destinate recenziilor), la incurajarea cititului in format electronic.

Nu in ultimul rand, consideram ca prin intermediul comunitatii SemneBune putem contribui la cresterea atractivitatii cititului in format electronic si a conceptului de biblioteca digitala, prin promovarea beneficiilor utilizarii acestui tip de serviciu.” ne-au mai declarat reprezentantii BOOKbyte.

 

Mentionam partenerii care au contribuit la sondajul :

Mulțumim editurilor partenereCartile Elena FranciscCasa de pariuri literare, Crime Scene, Nemira, Art, C. H. Beck, Mix, Curtea veche, Polirom Philobia,  Grupul editorial Corint prin Corint, LedaBooks și Corint junior. Cărțile digitale au fost oferite de librăria BOOKbyte.

Parteneri media: Revista Flacăra , Business woman, AvocatNet, Zile si nopti, Ceasca de cultura, LiterNet,  Body Mind Spirit,  121.ro, Autentici, Calendar evenimente, Sapte seri, Bookblog,  Cultura azi, Radio Romania Cultural, Port.ro , Bookiseală , Filme/Cărți , Rețeaua literarăSerialReaders

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.