Antologie PEN cu scriitori români

Sub egida Hungarian PEN Club (acronimul PEN semnifica Poets Essayists Novelists), în aceste zile trebuie să iasă de sub tipar în Ungaria, la AB- ART Publishing House, volumul „Pécs Writers Camp 2012”, o literară cu autori din Europa, textele fiind traduse în mai multe limbi. Coordonatorul volumului este scriitorul Attila F. Balázs.

Printre autorii care participă la tabăra sunt Kaiser A. ÖzHun, un critic literar, scriitor, antropolog cultural din Suedia, care conduce Uyghur PEN Club, Salem Zenia, scriitorul berber din Algeria, care a fugit în Spania, Igor Urseco, filosof și scriitor din Moldova și Attila F. Balázs, scriitor, poet, traducător și redactor, care este membru al PEN Club, atât în Slovacia și România.

Din România au fost antologaţi Ion Cristofor, Ioan Es Pop, , Géza Szőcs, Grete Tartler.

Despre PEN: Clubul Poeziei, al Eseurilor si al Romanului este o organizatie internationala, fondata in anul 1921, un fel de conştiinţă literară a lumii. PEN Club are drept rol promovarea literaturii, dar si dezvoltarea societatii umane, oriunde pe glob, prin recunoastrerea rolului scriitorilor. PEN i-a primit in randurile sale si pe scriitorii din România înca din 1923.

„Mă bucură şi onorează prezenţa în această scoasă sub egida PEN Clubului maghiar, faptul că munca mea este recunoscută, n-am cum să spun altceva. Bănuiesc că nu m-au publicat fiindcă sunt un prost scriitor. Glumesc, desigur.” ne-a declarat scriitorul Alexandru Petria.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.