Ultimul bagaj din aceasta vara – BdC#4

Bagajul de Cultura ofera gratuit spre recenzie cartea “Tigara unui viitor de paie”

Ultimul concurs de recenzie de din seria “Bagajul de Cultura” aduce in prim plan cartea lui Marius Ghilezan  “TIGARA UNUI VIITOR DE PAIE”. Membrii comunitatii SemneBune sunt sa se inscrie pe pana pe 30 iulie pentru a primi cartea gratuit spre recenzie duminica, 31 iulie, de la ora 12.00, la ceainaria Serendipity Tea din Bucuresti.

Pentru a intra in concurs, participantii vor publica pe blogul personal recenzia cartii si vor posta link-ul pe peretele grupului SemneBune de pe Facebook impreuna cu un text de maxim 200 de caractere care sa argumenteze de ce merita citita cartea.

Comunitatea SemneBune va desemna cele mai inspirate recenzii si argumentari votand prin LIKE pana sambata, 6 aaugust, ora 18:00. Primele 3 postari in ordine descrescatoare a numarului total de LIKE-uri vor castiga de la editura Corint un pachet de 10 carti (locul 1), un pachet de 5 carti (locul 2), respectiv un pachet de 3 carti (locul 3).

Premierea castigatorilor va avea loc a doua zi, duminica, 7 august, la ora 12, tot in Ceainaria Serendipity Tea.

Regulamentul complet al concursului poate fi consultat aici.

Campania de lectura “Bagajului de Cultura” a inceput cu recenziile cartii “UCIDETI GENERALUL”, de Bogdan Hrib, a continuat cu “ASASIN LA FEMININ” al Monicai Ramirez si acum se asteapta recenzia la “DUPA FAPTA SI RASPLATA” de Kate Atkinson. Recenziile titlurilor intrate in concurs se regasesc  aici.

 

Despre

Prin Marius Ghilezan, poezia devine pamflet şi predică, pelerinaj al spovedaniei aceluia ce nu se lasă învins de memorie. Versurile caută sfinţi şi martiri văzuţi nu doar ca nişte relicve de închinat.

“Intr-o vreme cand textele se dezic de valori si de muzica sferelor de si idealuri, Marius Ghilezan defineste conferinţa de la Yalta, fara nicio diplomaţie sau eufemism, locul unde mai mari ai lumii au aprins un viitor de paie, care inca fumega.” – Doina Uricariu

Pentru detalii, office@SemneBune.ro

Urmariti SemneBune pe Facebook si Twitter

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.

Comentarii

 1. Am luat cartea cu autograf dedicat nevestimii si am citit-o cat timp s-a facut gratarul. Nu stiu sa scriu o recenzie si nici sa fac gratar, dar imi plac amandoua. Pentru ca sunt gurmand si obez, nu trebuie sa dau explicatii 🙂
  No, ca sa spun de ce trebuie citita cartea lui Ghilezan este mult mai simplu decat sa explic ce face sucul meu gastric cand ochii vad si papilele cer fleicile, vinetele si porumbul ce-au sfarait pe jar.

  „Tigara unui viitor de paie” este un afis A4 pe care il am lipit pe cortex in 1991. Volumul acesta de poeme ale unui activist tradat de nazuintele fratilor sai trebuie citit si invatat la scoala. „Care rezistenta prin cultura” trebuie sa devina imn al celor care nu stiu ca pe zidurile Facultatii de Istorie, la Litere si pe Arhitectura erau grafitti cu mesaje anti-comuniste, anti-neo-comuniste si anti-cripto-comuniste.
  Da, Marius Ghilezan aminteste de sunetul fricii pe care il face o teava care se roteste in aer pe deasupra capului. Aminteste ca poti striga „ultima solutie – inc-o revolutie” si „Monarhia – salveaza Romania”.

  Tigara lui Ghilezan este o crampa intelectuala veche recidivata. Umbre ale impostorilor care au ocupat esicherul politic de la stanga la dreapta se misca foarte incet si ranjesc printre cuvintele cu nerv ce-mi amintesc de Coposu.

  Recomand sa cititi cartea si sa-i smulgeti tigara din gura cu care predica viitorul. As prefera sa o striviti sub talpa cu care tineti ritmul vietii culturale. Reamintiti-i ca unii nu sunt de paie.

 2. Cei care nu sunt in Bucuresti duminica, 31 iulie, sunt invitati la ceainarie sa ridice volumul pentru recenzia sa, pana vineri – 05 august. Pentru cei carora le este imposibil sa ia cartea din Serendipity, le sugeram sa dea ocol prin librarie. Merita!