Tinara mireasa

Ce te faci daca trecutul vine sa te traga de mineca exact atunci cind crezi ca, in sfirsit, toate idealurile tale sint pe cale sa se implineasca? Sophie Kinsella, celebra autoare a seriei La cumparaturi, scrie, sub adevaratul sau nume, un roman plin de surprize si de rasturnari de situatie. 

La optsprezece ani, in prima vara de libertate la Oxford, Milly este deschisa oricarei aventuri. Asa ii cunoaste pe Rupert si pe Allan, iubitul lui american, si accepta fara ezitare o casatorie de forma cu acesta din urma, pentru ca Allan sa poata ramine in tara. Pentru a simti ca totul e aievea, Milly se imbraca intr‑o rochie de mireasa ieftina si pozeaza pentru turisti pe treptele Starii Civile. Zece ani mai tirziu, cind Milly e logodita cu Simon – un tinar bogat, serios si convins ca e indragostit de femeia perfecta –, in ajunul unei nunti de vis, luxoase si stralucitoare, acel gest necugetat din tinerete, dat uitarii intre timp, incepe sa‑si arate in sfirsit consecintele. Cum sa‑i spuna lui Simon ca e deja maritata? Cum sa‑i spuna mamei sale? Pe masura ce criza ia amploare, ies la lumina tot mai multe secrete, nu doar ale ei, ci si ale unor oameni dragi pe care crezuse ca‑i cunoaste?

„O proza plina de indrazneala, scrisa de o autoare cu un simt deosebit pentru satira sociala.” (The Independent)

„O adevarata placere, mai ales pentru cititorii impatimiti ai lui Sophie Kinsella.” (Daily Mail)

„Finetea observatiei, umorul si stilul accesibil fac din aceasta carte o excelenta lectura de vara.” (Sunday Mirror)

Sophie Kinsella (pseudonimul ceva mai celebru al lui Madeleine Wickham) a studiat stiintele politice, filosofia si economia la Oxford. Romanele care o au drept personaj principal pe Rebecca Bloomwood, o shopaholica inraita, au cunoscut un succes imens si au fost traduse in peste treizeci de limbi. Din aceasta celebra serie, la Editura Polirom au aparut pina acum Ma dau in vint dupa cumparaturi (2000; Polirom, 2004, 2006), Goana dupa cumparaturi la New York (2001; Polirom, 2005, 2007), La cumparaturi in rochie de mireasa (2002; Polirom, 2005, 2006) si La cumpa­raturi cu sora mea (2004; Polirom, 2006), La cumparaturi cu bebe (2008) si La cumparaturi cu Minnie (2010). Sub numele ei adevarat, Medeleine Wickham, a scris o serie de romane diferite ca ton, dar care s‑au bucurat de succes, printre care se numara: The Tennis Party (1995), Cocktails for Three (2000) si Sleeping Arrangements (2001). Cartile lui Sophie Kinsella traduse la Polirom, aici.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.