Povestea familiei Heike

O saga tulburatoare, care-i va captiva nu doar pe cititorii care indragesc istoria Japoniei, ci pe toti cei care-si doresc o lectura vie, rafinata si plina de imaginatie.

In secolul al XII-lea, Kyoto era un oras magnific, unde domneau insa faradelegile, lacomia si crima. Nobilii ii asupreau pe oamenii de rind, iar trupe de calugari budisti inarmati ii terorizau pe demnitari si pe orasenii saraci deopotriva. Ca masura disperata, imparatul le-a poruncit clanurilor Heike si Genji sa inabuse violentele, revoltele si jafurile. Cu toate ca cele doua clanuri au iesit victorioase, ulterior s-au luat la harta cind a venit rindul impartirii prazilor de razboi sI astfel a inceput un razboi ce avea sa dureze un intreg secol.
Povestea familiei Heike prezinta ascensiunea la putere a lui Kiyomori, din clanul Heike, in aceasta perioada singeroasa. Dintr-un tinar sarac lipit, Kiyomori va ajunge principalul sfetnic al imparatului.
Desi a fost un om blajin si invatat, a lasat in urma sa numai pustiu si varsari de singe si tocmai aceasta intorsatura bizara a sortii luiKiyomori este descrisa in capodopera clasica a lui Yoshikawa.

In colectia „Biblioteca Polirom”, de acelasi autor au aparut: Musashi (2004), Taiko (2007).

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.