Sex and the Library

Luna aceasta, Candace Bushnell, scriitoarea cunoscuta in intreaga lume drept creatoarea fenomenului Sex and the City (Totul despre sex), se alatura numelor importante traduse cu succes la Polirom, in cadrul colectiei CHIC.

Clubul de pe 5th Avenue, romanul cu care Bushnell intra in oferta Editurii Polirom, este o poveste plina de umor, eleganta si stralucire despre bani si celebritate, despre putere si pericolele care o insotesc la tot pasul, despre influenta sociala si mariaje pline de succes – cel putin pentru curiozitatea fara limite a ochiului public. O poveste din zilele noastre ce aminteste de situatiile incurcate si de personajele scinteietoare inchipuite de Edith Wharton in decorul New Yorkului de la inceputul secolului XX ori de Scott Fitzgerald in asa-numita „epoca a jazzului”. Actrite, corporatisti de pe Wall Street, avocati, colectionari de arta, editorialiati la ziare de scandal, „flecari ai fanfaroni, inadaptati si mizantropi, nobili si dusmanosi” se intilnesc intr-o saga absolut savuroasa, nemaiintilnita pina acum in genul chick-lit.

Candace Bushnell s-a nascut pe 1 decembrie 1958 in Glastonbury, Connecticut. A devenit celebra dupa publicarea in foileton, in ziarul The New York Observer, a cartii Sex and the City (1997), care a stat la baza serialului de televiziune omonim (Totul despre sex, pentru spectatorii din Romania) cu un succes de public fantastic. Au urmat romanele Four Blondes (2001), Trading Up (2003), Lipstick Jungle (2005), One Fifth Avenue (2008), The Carrie Diaries (2010). Candace este casatorita cu Charles Askegard, dansator profesionist, si in prezent locuiesc impreuna in Manhattan.

Clubul de pe 5th Avenue – traducere de Alina Popescu

CHIC (coordonator: Bogdan-Alexandru Stanescu) – prima colectie de chick-lit din Romania si, la ora actuala, cea mai puternica

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Content Manager

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.

Număr articole publicate : 3022