seara CHE

Editura Polirom ne recomanda evenimentul cultural „Seara CHE”
Locanta: Club Control
Data: joi, 4 februarie, ora 19.00

lansare de carte (Jurnalul revolutiei cubaneze si Jurnalul bolivian – Editura Polirom, 2009)
vizionare de film: Che, realizat in 2008 de Steven Soderbergh, cu Benicio del Toro in rolul principal – ecranizare distinsa cu premiul Festivalului de la Cannes si premiul Goya, pentru cea mai buna interpretare si cea mai buna productie; distribuit in Romania de Independenta Film
AfterPartyDance the Propaganda” cu CLIZA
participa: scriitorul si jurnalistul Costi Rogozanu, criticul de film Anca Gradinariu, Ana Chiritoiu si Gruia Dragomir de la revista Noua literatura, traducatorii Jurnalului pe motocicleta, si Diana Salim, traducatoarea Jurnalul revolutiei cubaneze si a Jurnalului bolivian. Moderator: Oana Boca.


Dr. Ernesto Rafael Guevara de la Serna (1928-1967), mai cunoscut sub porecla sa de Che Guevara sau el Che, este una dintre cele mai populare figuri ale anilor ’60-’70, adevarat mit cultural si politic, revendicat de generatii succesive de rebeli cu si fara cauza. Pentru contributia sa la instaurarea regimului comunist in Cuba, Castro i-a acordat lui Che Guevara gradul de Il Comandante, cel mai inalt din cadrul trupelor de gherila, si i-a conferit, la 29 de ani, Steaua Jose Marti, pe care Guevara o va pune pe bereta sa neagra. Aceasta imagine a revolutionarului cu bereta si stea va deveni celebra in lumea intreaga, datorita fotografului cubanez Alberto Korda.

Ultimul dintre Jurnalele lui Che contine insemnarile gasite in rucsacul sau, in ziua in care a fost capturat de trupele contrarevolutionare, la 8 octombrie 1967, in Bolivia. O zi mai tirziu a fost executat.

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Content Manager

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.

Număr articole publicate : 3010