Oracolul

„Este povestea surprinzătoare a unei fete care, prin acţiunile sale, poate salva sau distruge o civilizaţie antică. Scrisă într-un stil captivant, cu un început uimitor şi atingând apoi un punct de intensitate maximă.” – Juriul Whitbread 2003

Scorpionii alunecau şi hârşâiau bronzul şlefuit, se repezeau furioşi unii la alţii, înfruntându-se, înţepându-se iar şi iar cu cozile lor tremurătoare, cu o înverşunare crescândă. Fără a-şi ridica ochii, Mirany se poticnea în denivelările drumului, cu corpul atât de încordat, încât devenise o masă de energie concentrată în ochi, în mâini şi în felul în care susţinea bolul larg.

Mirany este noua Purtătoare, temându-se de îndatoririle ei primejdioase pentru zeul din ritualurile Oracolului şi de întrebarea secretă pe care şi-o tot pune: Există zeul cu adevărat?

Într-un ţinut chinuit de secetă, toţi cred că străvechiul Archon, Zeul-pe-Pământ, trebuie să moară pentru a aduce ploaia. Dar moartea lui o trimite pe Mirany într-o expediţie înspăimântătoare, având drept aliaţi doar un muzician nebun şi un scrib care jefuieşte morminte…

Catherine Fisher s-a născut în 1957, în Newport, Ţara Galilor, şi a absolvit universitatea cu o diplomă în literatură engleză. A lucrat ca profesor şi arheolog, ţinând şi cursuri de creative writing la Universitatea din Glamorgan. Este fascinată de mituri şi istorie. Poetă şi romancieră de succes, a fost laureata Cardiff International Poetry Competition în 1990.

Catherine Fisher scria: „De ce n-am vedea, amestecate într-o singură poveste, atât misterele vechi şi descompuse ale cultului morţii din Egipt, cât şi splendorile Greciei? Oracolul reprezintă poarta spre lumea de dincolo, o crăpătură prin care zeul le vorbeşte oamenilor — însă cine ne poate descifra mesajele, cine ne poate asigura că spusele lui sunt înţelese întocmai? Doar zeul o poate face. Şi dacă zeul s-a reîncarnat într-un băiat de zece ani, de unde începem căutarea? O fi înţelept să-l căutăm? Pentru că, după cum va afla Mirany, aleşii zeilor sunt chiar aceia ce vor fi distruşi de aceştia.”

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Content Manager

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.

Număr articole publicate : 3023