O carte pentru fiecare elev

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 14.10.2010 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: , .

Asociaţia „CORINT – PRO LECTURA” derulează, în baza protocolului de colaborare încheiat cu Ministerul Educaţiei, Culturii, Tineretului şi Sportului, nr. 37574 / 21.06.2010, proiectul-concurs O carte pentru fiecare elev. Concursul se va desfăşura în perioada 11 octombrie 2010 – 13 mai 2011, iar scopul său este dezvoltarea abilitaţilor de cooperare şi comunicare, a gustului pentru lectură, precum şi valorificarea potenţialului creativ al copiilor. Proiectul este realizat sub forma unui concurs destinat elevilor din ciclul primar, gimnazial şi liceal şi constă în două probe, respectiv un test grilă şi o probă de creaţie, adecvate pentru fiecare nivel de vârstă.

Concursul va fi organizat pe cicluri de învăţământ. El se adresează tuturor unităţilor şcolare care îşi vor exprima dorinţa de a participa la concurs. Concursul se desfăşoară la nivel naţional, în primul an urmând a fi implementat în următoarele judeţe: Călăraşi, Olt, Dolj, Ialomiţa, Prahova, Constanţa, Gorj, Vâlcea şi Bucureşti. Concursul se va desfăşura în perioada 11 octombrie 2010 (înscrierea) şi 25 – 13 mai (perioada de premiere).

Pe parcursul derulării concursului, nu se percep taxe de înscriere şi de participare.

Odată cu fişele de înscriere la concurs, elevii vor primi câte o carte din partea Asociaţiei Corint – Pro Lectura. Cei care se vor evidenţia prin originalitatea şi calitatea deosebită a lucrărilor vor fi premiaţi cu pachete de cărţi.  În cadrul unui judeţ, şcoala care are cel mai mare număr de elevi participanţi la concurs va primi donaţii şi/sau sponsorizări în cărţi pentru dotarea bibliotecii şcolare. De asemenea, eseurile câştigătoare vor fi publicate într-un volum colectiv la Editura Corint.

Activităţile de premiere şi situaţia desfăşurării concursului vor fi popularizate pe site-ul Asociaţiei: www.edituracorint.ro/prolectura.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.