Clubul de pe 5th Avenue

Miercuri, 6 octombrie, Editura Polirom si Redd’s va dau intilnire in Cafeneaua Roc-a-fella din Afi Palace Cotroceni – Bucuresti, incepind cu ora 19.00, la lansarea romanului Clubul de pe 5th Avenue de Candace Bushnell, tradus de curind in colectia CHIC.
Clubul de pe 5th Avenue – sau despre materialismul vietii urbane, aglomeratia si viteza metropolei. O poveste plina de umor, voluptate si suspans despre bani si celebritate, despre putere si pericolele sale, despre dorinta de ascensiune sociala si dezamagirea visurilor spulberate, proiectata pe fundalul elegant si stralucitor al Manhattanului zilelor noastre.

Candace Bushnell surprinde cu o fidelitate uimitoare viata tumultuoasa a societatii elitiste din 5th Avenue nr. 1, printre ai carei membri se numara personaje sofisticate si pitoresti: figuri mondene, actrite, scenaristi, scriitori, finantisti, avocati sau colectionari de arta. Simbol prin excelenta al opulentei, influentei sociale si bunului-gust, imobilul olimpian din 5th Avenue nr. 1 exercita asupra tuturor o fascinatie diabolica si nici un pret – fie ca este vorba de intrigi, casatorii din interes, trafic de antichitati furate, razbunari perfide sau chiar crime – nu pare prea mare pentru a te numara printre locatarii lui privilegiati.

„Candace Bushnell abordeaza cu ironie materialismul vietii urbane, aglomeratia si viteza metropolei, unde faima si bogatia domnesc pretutindeni, dar nu sint niciodata usor de atins. Scriitoarea are curajul de-a aduce toate aceste aspecte in prim-plan cu o maiestrie demna de romanele lui Jane Austen.” (The Guardian)

Candace Bushnell, una dintre cele mai apreciate scriitoare de chick-lit ale momentului, s-a nascut in 1958 in Glastonbury, Connecticut. La nouasprezece ani s-a mutat in New York, unde a studiat la universitatile Rice si New York si a inceput sa scrie articole despre femei, relatii si intilniri amoroase pentru reviste precum Mademoiselle, Self sau Esquire, dezvoltindu-si un stil personal, incarcat de un umor negru fermecator. A devenit celebra la inceputul anilor ’90, odata cu publicarea in foileton, in ziarul The New York Observer, a romanului Sex and the City, care s-a bucurat de un succes de public imens, stind la baza serialului omonim (cunoscut in Romania cu titlul Totul despre sex). I-au urmat romanele 4 Blondes (2001), Trading Up (2003), Lipstick Jungle (2005) – adaptat de NBC intr-un serial de televiziune avind-o in rolul prin cipal pe Brooke Shields – si The Carrie Diaries (2010)

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.