SB-3110-RPC

Ca întotdeauna, recomandările noastre culturale încearcă să acopere toate gusturile şi domenii cât mai diverse.

 

Fanii Deep Purple au un motiv de bucurie: trupa britanică va concerta anul viitor în Sala Polivalentă din Bucureşti, aflăm de pe postmodern.ro. „Trupa britanică de hard rock și heavy metal, Deep Purple va concerta pe data de 20 februarie 2014, la Sala Polivalentă din București. Highway Star, Space Truckin’, Lazy si Smoke on the Water sunt melodii pe care toată lumea le știe și probabil că le vom putea auzi live de la bătrâneii veniți din nou pe plaiuri românești. Intrați deja în canonul rock, alături de alte legende ca Led Zeppelin și Black Sabbath, Deep Purple continuă să lanseze albume și să străbată planeta în lung și în lat cu turneele lor sold out. În condițiile astea trebuie să pornim de la premisa că încă mai pot și să ne așteptăm la un concert foarte bun”, mai citim pe postmodern.ro, unde găsiţi şi preţurile biletelor şi locurile de unde pot fi cumpărate.

**

Teatrul National Bucuresti anunta redeschiderea Salii Atelier cu un nou spectacol, „Nebun din dragoste”, de Sam Shepard, in regia lui Claudiu Goga,  a carui premiera va avea loc duminica 3 noiembrie 2013, de la ora 20.00. Traducerea este semnata de Andrei Marinescu”, citim pe hotnews.ro. Sam Shepard se numără printre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi dramaturgi contemporani, un nonconformist al cărui nume este cunoscut şi la Hollywood. „Nebun din dragoste este „o poveste despre iubiri vinovate si secrete tragice de familie, despre trecutul care se transforma intr-un demon ce naste in protagonisti un puternic conflict interior care devine sursa a violentei si irationalitatii pasiunilor si actiunilor lor, spune regizorul actualei montari. Un spectacol provocator despre dragoste si demonii ei…””, mai citim în prezentarea piesei, de pe hotnews.ro.

**

Tot o invitaţie la teatru găsim şi pe semnebune.ro. De data aceasta, este vorba despre Festivalul Respir Shakespeare. „Aflat la a patra ediţie, în perioada 6-9 noiembrie, Festivalul Respir Shakespeare ne cheamă la cumpăna dintre real şi fictiv, în lumea intermediară pe care teatrul o strecoară în dimensiunea colectivă. (…) Prima secţiune a festivalului se va desfăşura la Clubul Ţăranului. Spectacolele vor prezenta un Shakespeare viu, pe care îl respirăm pretutindeni în jurul nostru, nu doar prin opera sa. Confundându-ne cu materia vie a teatrului şi cu arena incertitudinii sau a disimulării, actorii plănuiesc să ne pună în luminile şi umbrele recunoaşterii, ale cultivării virtuţilor spectacolului. Sebastian Grama şi Daniel Arijon ne introduc odată cu lansările de carte în lumea obiectivităţii şi a intimităţii precum şi în gramatica filmului, deschizând astfel regizate de Elena Morar, Delia Nartea şi Alexandra I. Popescu. Biletele se achiţizionează la preţul de 15 lei/seară”, mai citim pe semnebune.ro.

**

O cronică a filmului Jocul lui Ender, aşteptat de către fanii SF, o ecranizare a cărţii cu acelaşi nume, se poate citi pe blogul editurii Nemira, respectiv, pe nemira.ro. „Filmul nu a fost rău. Pentru fanii lui Card, filmul este o binecuvântare, pentru că expune exact părțile cele mai interesante ale lecturii. Amatorii de filme vor găsi că stația spațială de antrenament, camera antigravitatională unde se antrenează echipele de tineri soldați, nava spațială, planetele extraterestre ba chiar și imaginea Pământului după Războiul Formic sunt absolut credibile și posibile. Efectele speciale folosite sunt remarcabile iar scena finală de luptă este fantastic de bine realizată. Dar nu trebuie să fii un science fiction buff ca să apreciezi Jocul lui Ender, pentru că scenariștii au avut grijă să presare în scenariu, pe lângă acține, și umor elegant, tensiune, dragoste, trădare, crimă și remușcări”, citim pe nemira.ro.

**

Recomandarea de lectură o luăm astăzi tot de pe semnebune.ro, unde Teodora Gheorghe scrie despre Namaste, un roman de aventuri spirituale în Nepal. „Cu bune şi cu rele, Nepal-ul se dovedeşte un tablou pictat în nuanţe contradictorii. Paradisul ascunde şi crâmpeie de purgatoriu, unde se conturează o lume dominată de comerţ şi sărăcie. Aşteptările nu confirmă mereu realitatea, însă orice experienţă aduce cu sine un deznodământ fericit. Pentru că Sega se enervează, urlă,  gustă din dezamăgire, apoi inspiră, expiră (ca în yoga) şi extrage învăţăminte. (…) Călătoria iniţiatică atinge punctul culminant când Sega vizitează locurile unde s-a născut şi a crescut Gautama Buddha. Drumul său este descris în paralel cu legenda prinţului Siddhartha care s-a iluminat, după ce a descoperit impermanenţa lucrurilor. Sega însuşi devine Segghartha, detaşându-se de vechiul eu şi împrumutându-se total poveştii. Întâlnirea cu „Monstrul din Lumbini” îi deschide ochii în privinţa adevăratei frumuseţi umane, dar şi a altor adevăruri sacre, ascunse în cutele vieţii”, citim în recenzia de pe semnebune.ro.

 

Cu speranţa că v-am stârnit curiozitatea şi v-am oferit idei folositoare pentru timpul liber, rămâne să ne citim/auzim mâine dimineaţă.

 

banner-revista-presei-SPT

Lasă un semn

Comentariu

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Dorina Tătăran

Traducătoare de literatură la o casă importantă de editură din România, Dorina a fost premiată în 2012 la ediția a III-a a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Proză scurtă. Este o fidelă cititoare de „sud-americană”. Scrie proză scurtă dar se ferește să publice (încă). Iubește cafeaua și florile.