Vernisajul expoziției FIG 2 la MȚR

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită joi, 21 aprilie 2016, la ora 18, la vernisajul expoziției 2 a artiștilor Ioan Iacob, , și , Monica Morariu, care va avea loc la Sala Foaier.

2 este cea de-a doua ediție din ciclul de expoziții intitulate FIG, concepute ca un dialog între pictură și sculptură, într-un raport egal de forțe, cu referințe mitologice, religioase sau laice, având ca temă principală corpul uman.

Expoziția reprezintă un manifest al artiștilor adresat societății românești contemporane, marcate în mod profund de tragedia petrecută în anul 2015, în clubul Colectiv. Artiștii vor expune în premieră, pe lângă o selecție din operele deja cunoscute publicului, o serie de lucrări create special pentru această expoziție, care aduc în discuție subiecte ca efemeritatea existenței umane, sacrificiu și suferință.

Prima expoziție din ciclul FIG a avut loc în anul 2013, la galeria Simeza din București, și a reunit creația artiștilor , , și .

Expoziția va fi deschisă de criticul literar prof. univ. dr. Ion Bogdan Lefter și poate fi vizionată la Sala Foaier, în perioada 21 aprilie – 29 mai 2016, de marți până duminică, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă.

afis_FIG2 MNTR

Recompensăm lunar abonații revistei.
Prin completarea acestui formular vă dați acordul de a vă folosi datele pentru comunicarea facilă și informarea pertinentă.
Având permisiunea dvs. vă vom trimite periodic mesaje cu scop informativ care pot conține linkuri către parteneri.


Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.