Virtuțile – desen și obiect. La MȚR

vă invită la expoziția Virtuțile – desen și obiect a artistului , în cadrul seriei Portret / Atelier, la Sala Irina Nicolau

Vernisaj: 25 martie 2015, orele 18

Expoziția va fi deschisă în perioada 25 martie – 19 aprilie 2015, de marți până duminică, orele 10 – 18, intrarea este liberă

cruce copil / cruce floare / cruce zbor / cruce stâlp / semn – virtute / străvezime – văzduh

Întâlnirea cu obligă la un dialog al tăcerii conținute în forța obiectului, desenului, sculpturii, pe care le face cu discreția și modestia unui inițiat adevărat.

Este o plimbare tăcută prin lumea simbolurilor, transformate în semne personale, recăpătând identitatea începuturilor, o stare poetică dublată de o bună cunoaștere, aceea în adâncimea lucrurilor, stărilor.

 

Dacă putem vorbi de un corp viu al obiectelor, acesta este și cel al crucilor lui Ovidiu Simionescu. Ele pulsează, irump cu o putere discretă dezvăluind în același timp tensiunea luminoasă a semnului. Obiectul devenit însemn îți revelează un adevăr simplu: transformă materia în prezență și leagă omul de imaginea și trăirea hristică.

 

Crucile sunt transfigurate și amprentate, precum primul semn al lumii creștine – vehicul pentru mântuire –, pline de o iradiere care umple și păstrează sensul credinței. Indiferent de mărime, prin semne discret incizate sau reliefate, ele trimit într-o manieră esențializată la trupul lui Hristos.

Atelier de creativitate pentru copii: joi, 9 aprilie 2015, orele 10.00-11.30, Atelier de desenat după modelele crucilor, cu Ruxandra Grigorescu.

Curator:

Partener: Librăria Bizantină, Assamblage – Școală de Bijuterie Contemporană

Afis_Portret_Atelier_Ovidiu_Simionescu_resize_RGB

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.