O introducere în dialogurile lui Platon. Invitație la FCV

Fundația Calea Victoriei vă învită începând de , 22 martie, ora 119:00, la cursul  O introducere în dialogurile lui Platon alături de lectorul Mario Barangea.

Din punctul de vedere al importanței pentru cultura universală, dialogurile platoniciene reprezintă opere fundamentale. Nu se poate concepe civilizația europeană clasică fară aportul platonismului.

Noi înșine, când folosim termeni esențiali precum idee, suflet, intelect, cunoaștere, frumusețe, adevăr etc., nu facem altceva decât să ne racordăm la una dintre rădăcinile cele mai sănătoase ale culturii noastre: Platon.

Evenimentul nu este conceput ca un curs teoretic, ci ca pe un atelier de studiu – interactiv, întrebător și viu – exact cum e atmosfera din scrierile lui Platon.

 Temele celor cinci întâlniri sunt:

  1. Subiectele scrierilor platoniciene. Teme și personaje. Miturile lui Platon.
  2. Dialogurile de tinerețe, dintre care: , Ion, Protagoras.
  3. Dialogurile de maturitate, pe care le vom exemplifica prin Phaidon.
  4. Dialogurile de bătrânețe – ne vom opri asupra dialogurilor Sofistul și Timaios.
  5. Recapitulare în ordinea importanței ideilor: specificul metafizicii, teoriile despre cunoaștere, sufletul și dragostea.

marioLector:  Mario Barangea

Data începere: 22 martie 2016; Ora curs: 19:00

Număr ateliere: 5

Frecvența: săptămânal,

Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari): 225 ron

Locul desfășurării: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfânta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Înscriere la contact@victoriei.ro

Platon

Lasă un semn

comentarii

Oferă și tu SemneBune: Asociația AdLittera

Redirecționază până la 3,5% din impozitul pe venit pentru ca Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera să poată beneficia de sprijinul tău financiar! Redirecționarea este gratuită, adică nu duce la nicio cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv. Formularul este opțional și poate fi completat de orice persoană fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora.
Revista SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.