Mesele de odinioară, un eveniment cu Ana și Filip Iorga

Fundația Calea Victoriei vă invită sâmbătă, 12 martie, de la ora 11:00, să călătorim împreună printre mâncărurile de altădată ale românilor şi să ne aşezăm, măcar cu gândul, la mesele de odinioară. De la Palatul Regal la , din epoca fanariotă în perioada interbelică, de la mâncărurile grele şi spectaculoase ale curţilor boiereşti din secolul al XIX‑lea la mâncărurile elaborate, rafinate şi elegante ale bucătăriei franceze, vom încerca să revizităm o porţiune agreabilă a trecutului nostru, care ne poate da idei şi pentru prezentul nostru culinar prin evenimentul: Mesele de odinioară, o întâlnire cu Ana si Filip Iorga.

Afis Mesele de odinioara

Mesele de odinioară, albumul recent publicat în colecţia „Istorie cu blazon” a Editurii Corint, este prilej de tihnă şi de desfătare. Totul pleacă de la imaginile Arhivelor Naţionale ale României, de la meniurile şi reţetele de altădată şi de la fotografiile de epocă ce ne înfăţişează ritualul mesei.

Textul Anei Iorga şi al lui Filip-Lucian Iorga ne poartă printre istoriile culinare româneşti, aşa cum spune şi subtitlul cărţii, de la Palatul Regal la . Suntem, astfel, invitaţi la mese regale şi boiereşti, la mese de târgoveţi şi de ţărani, ne lasă gura apă citind despre mâncărurile zăftoase de pe timpul fanarioţilor sau despre deserturile favorite ale Reginei Maria. Ne amuzăm strecurându-ne printre minunile (culinare şi nu numai) de la pitorescul Târg al Moşilor şi ne bucurăm de delicatesele din băcăniile şi cofetăriile de lux ale Bucureştilor şi ale Iaşilor.

Participanții vor putea găsi la eveniment cartea care stă la baza acestuia și vor putea primi autografe de la cei doi autori. Iar în timpul coferinței vor admira proiecții cu imagini ale unor menu-uri și fotografii de epocă.

Vă aşteptăm la o întâlnire cu poveşti şi savori de altădată, într-un decor elegant, la Grand Hotel Continental, una dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din oraș.

Lectori: Ana IorgaFilip Iorga

Data începere: 12 martie 2016; Ora curs:11:00

Număr ateliere: 1

Cost: 35 ron; Cost studenți și pensionari: 30 ron

Locul desfășurării: Grand Hotel Continental, Sala Grigorescu; Calea Victoriei nr. 56, intrare din str. I. Campineanu

Înscriere la contact@victoriei.ro

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.