Selecția oficială a celei de-a IV-a ediții a Excelsior TEEN-FEST: de la clasici la generația Z

 Teatrul Excelsior anunță spectacolele selectate pentru cea de-a IV-a ediție a Festivalului internațional de teatru dedicat adolescenților Excelsior TEEN-FEST, ce se va desfășura în perioada 29 septembrie – 7 octombrie 2018 la București, sub genericul viitorul imaginaT.

45 de instituții și companii teatrale independente și-au înscris producțiile pentru ediția de anul acesta a TEEN-FEST. În alegerea spectacolelor, selecționerul Oana Borș a urmărit două direcții, deja consacrate pentru acest festival: „re-citiri” regizorale ale textelor din marea dramaturgie – Secțiunea Reborn Classics și problematica adolescenței, reflectată în textul și spectacolul de teatru – Secțiunea Teen Attitude.

Așadar, spectacolele selecționate în ediția 2018 a Excelsior TEEN-FEST sunt:

Secțiunea Reborn Classics

  • Jurnalul Robinson Crusoe, un după Insula de Gellu Naum, regia Mihai Măniuțiu (Teatrul Odeon, București)
  • Pescărușul de A.P Cehov, regia Andrei Șerban (UNTEATRU)
  • Viața și moartea lui Richard 2 de William Shakespeare, regia Radu Iacoban (Teatrul Mic, București)

Secțiunea Teen Attitude

  • Avioane de hârtie de Elise Wilk, regia Eugen Gyemant (Teatrul Național „Radu Stanca Sibiu”)
  • Mamă, mi-am pierdut mâna de Maria Kontorovich, regia Alexandru Mâzgăreanu (Teatrul Tineretului Piatra Neamț)
  • Wanda, dramatizare și adaptare de Mihaela Michailovşi Radu Apostol după „O sută de rochii” de Eleanor Estes, regia Radu Apostol (Teatrul Gong, Sibiu)
  • Dragă doamnă profesoară de Ludmila Razumovskaia, regia Andrei Măjeri (Teatrul Municipal Baia Mare)
  • Boyz and girlz, text și regie Sînziana Koenig (Centrul de Teatru educațional Replika, în parteneriat cu Béznă Theatre)
  • Aniversarea de Jeroen Van Den Berg, regia Erwin Şimşensohn (Teatrul „Mihai Eminescu”, Botoșani)
  • U.R de Karel Čapek, regia Vlad Cristache (Teatrul Național „Radu Stanca”, Sibiu – Secția Germană)

Alături de producțiile teatrale autohtone, programul evenimentului va cuprinde și producții invitate din străinătate. Totodată, prin secțiunea #împreună, inițiată anul acesta, TEEN-FEST dorește să contribuie la creșterea interacțiunii sociale, adresându-se și tinerilor cu nevoi speciale și încercând să arate că, de multe ori, ceea ce este perceput ca anormalitate poate fi ușor privit ca normalitate. Spectacole special concepute astfel încât să poată fi urmărite și de către pentru tinerii cu deficiență de vedere și cu cei cu deficiență de auz vor face parte din programul acestei ediții.

La TEEN-FEST, tinerii au ocazia să fie nu doar spectatori, ci și creatori de povești. Teens in the Spotlight este secțiunea care aduce în prim-plan preocupările și calitățile lor artistice, într-un „maraton” al adolescenței. Mai mult, pentru tinerii pasionați de scris, de arta cinematografică și/sau de teatru, Atelierele TEEN-FEST vor fi anul acesta mediul propice exercițiilor de imaginare și de conștientizare a realității înconjurătoare, care vor fi apoi transpuse pe scenă sau pe peliculă. Ca în fiecare an, Festivalul iese din sala de spectacol și devine #teatruînlicee – o platformă autentică pentru dezbatere și exprimare de idei, pornind de la vizionarea unui spectacol de teatru social care va fi itinerat prin colegiile bucureștene.

Încă de la prima sa ediție, Excelsior TEEN-FEST a propus adolescenților o altfel de întâlnire cu teatrul. Conceput ca un spațiu multidisciplinar, deschis, care invită la creativitate și liberă exprimare artistică, TEEN-FEST este locul unde tinerii aflați la vârsta adolescenței vor putea explora dintr-o mulțime de perspective inedite universul specific vârstei lor.

Și anul acesta, partenerii de tradiție ai Excelsior TEEN-FEST, Asociația T.E.T.A. și Centrul de Teatru Educațional Replika, vor fi alături de eveniment.


Veștile despre TEEN-FEST circulă repede, mai ales pe website-ul Teatrului EXCELSIOR – http://www.teatrul-excelsior.ro/teen-fest/ și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Teatrul-Excelsior-Bucuresti.

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.016 abonați.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.