Marie Šťastná și Andriy Lyubka invitați la Clubul de lectură Institutul Blecher

Clubul de lectură Institutul Blecher vă invită, miercuri 23 martie 2016, de la ora 19.30, în Tramvaiul 26 (strada Cercului nr. 6, sect. 2, București), la întâlnirea cu Marie Šťastná (Cehia) și Andriy Lyubka (Ucraina).

Marie Šťastná (n. 1981) a absolvit Liceul Pedagogic și apoi Istoria Artei și Istoria Culturii la Universitatea din Ostrava. A debutat cu volumul „Ipocriților primăvăratici” (1999), iar în 2004, „Peisaj cu Ofelia” (2003) i-a fost recompensat cu prestigiosul Premiu Literar „Jiří Orten”, destinat autorilor în vârstă de până la 30 de ani și pe care, de-a lungul timpului, l-au mai primit nume mari ale literaturii cehe, precum romancierii Michal Viewegh și Pavel Brycz sau poetul Radek Malý. În prezent, Marie Šťastná locuiește în Praga. În afară de poezie, se dedică și confecționării de bijuterii. Alte volume publicate: „Nuduri” (2006); „7apte 2007” (volum colectiv, 2007); „Interioare” (2010).

Andriy Lyubka (n. 1987) poet, traducător și eseist ucrainean. A absolvit școala militară Mukachevo și secția de filologie ucraineană la Universitatea Națională Uzhgorod. A urmat studii balcanice la Universitatea din Varșovia. Autorul a trei volume de poezie: „Opt luni de schizofrenie” (2007), „Terorism” (2009) și „40 de dolari și bacșiș” (2012) și al volumului de proză scurtă „Killer” (2012). Tot în 2012, a lansat un album alături de Dj Dimka Special-K. Câștigător al premiilor „Debut” (2007) și „Kyiv Laurels” (2011), a beneficiat de mai multe rezidențe în Polonia, Letonia și Austria. A fost curatorul a trei festivaluri literare internaționale.

Moderator: Claudiu .

La eveniment va participa scriitorul, traducătorul și filmologul Mircea Dan Duță, fost director ICR Praga și autor al antologiei de poezie cehă contemporană „Întunericul din camera copiilor” (2015).

Evenimentul are loc cu sprijinul Ambasadei Cehe la București.

Detalii: http://institutulblecher.blogspot.ro/

intalnirea cu Marie stastna si Andriy Lyubka

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 4.983 de abonați.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.