Cu cărţile deschise – Lumea fabulelor lui Eliezer Steinbarg

Afis - Steinbarg

Întâlnirile Teatrului Evreiesc de Stat din acest an aniversar, dedicat împlinirii a 140 de ani de teatru idiş în România, continuă cu evocarea celui mai mare fabulist de limba idiș, .

Născut în ștetl-ul Lipcani din Basarabia în 1880, Steinbarg a fost, întâi de toate, un mare pedagog atașat profesiei sale pe care o practică din pasiune și pentru care trăiește, scrie, călătorește.

Apropiat de lumea celor mici, poetul duce la superlativ genul fabulistic, puțin abordat în poezia idiș, însă depozitează sensuri profunde mai ales pentru cei mari. Publicând puțin în timpul vieții dintr-o prea mare sfială, poetul era recunoscut de publicul larg care îl adora. Pentru acest public devotat, prietenii poetului vor publica, imediat ce Steinbarg a încetat din viață, un volum omagial din creația sa, desăvârșit de ilustrațiile marelui artist plastic Arthur Kolnik. În jurul acestui volum document ne vom centra întâlnirea noastră, invitându-vă să ne fiți alături în călătoria minunată prin universul plin de sens al poetului.

Spectacolul-lectură, după un concept de Lect. Dr. Camelia Crăciun, prezintă o selecție din opera poetică a lui , ilustrată de lucrări ale artistului plastic Arthur Kolnik. Din distribuţie vor face parte: Maia Morgenstern, Luana Stoica, Dorina Păunescu, Neculai Predica și Mircea Dragoman.

de Stat vă invită la o întâlnire cu opera marelui poet vineri, 18 martie 2016, la Biblioteca Metropolitană (str. Take Ionescu, nr. 4), începând cu ora 17.00.

Intrarea va fi liberă!

 

 

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andreea Tănase

Andreea Tănase
Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.