Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” îndeamnă ieșenii să doneze pentru recuperarea lucrării „Cumințenia Pământului”

Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” din Iași se implică activ în susținerea campaniei de strângere de fonduri pentru achiziţionarea de către statul român a sculpturii „Cuminţenia Pământului”. În acest sens, asociația a donat 100 de euro și îndeamnă persoanele fizice, firmele, ONG-urile să contribuie la cumpărarea acestei capodopere.

asociatia patrimoniu

Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” consideră că achiziționarea lucrării lui reprezintă un test pentru implicarea societății românești și că acum este momentul ca ieșenii să demonstreze o implicare activă în vederea păstrării, protejării și conservării patrimoniului.

Înființată în anul 2013, Asociaţia „Patrimoniu pentru Comunitate” susține activitățile de valorificare creativă a patrimoniului . De asemenea, dezvoltă activități auxiliare scopurilor muzeale și contribuie la promovarea patrimoniului cultural românesc. Astfel, a contribuit la deschiderea punctelor muzeale dedicate scriitorilor Cezar Petrescu (Cotnari), Dimitrie Anghel (Miroslava) și Ionel Teodoreanu (Golăiești), precum și la proiectul de a amplasa plăci memoriale în locuri semnificative pentru cultura ieșeană/națională. În același timp, asociația a acordat un important sprijin în itinerarea unor expoziții la Istanbul și Paris.

Puteți afla mai multe detalii despre activitatea Asociaţiei „Patrimoniu pentru Comunitate” pe site-ul : www.muzeulliteraturiiiasi.ro

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.