Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” îndeamnă ieșenii să doneze pentru recuperarea lucrării „Cumințenia Pământului”

Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” din Iași se implică activ în susținerea campaniei de strângere de fonduri pentru achiziţionarea de către statul român a sculpturii „Cuminţenia Pământului”. În acest sens, asociația a donat 100 de euro și îndeamnă persoanele fizice, firmele, ONG-urile să contribuie la cumpărarea acestei capodopere.

asociatia patrimoniu

Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” consideră că achiziționarea lucrării lui Constantin Brâncuși reprezintă un test pentru implicarea societății românești și că acum este momentul ca ieșenii să demonstreze o implicare activă în vederea păstrării, protejării și conservării patrimoniului.

Înființată în anul 2013, Asociaţia „Patrimoniu pentru Comunitate” susține activitățile de valorificare creativă a patrimoniului Muzeului Național al Literaturii Române Iași. De asemenea, dezvoltă activități auxiliare scopurilor muzeale și contribuie la promovarea patrimoniului cultural românesc. Astfel, a contribuit la deschiderea punctelor muzeale dedicate scriitorilor Cezar Petrescu (Cotnari), Dimitrie Anghel (Miroslava) și Ionel Teodoreanu (Golăiești), precum și la proiectul MNLR Iași de a amplasa plăci memoriale în locuri semnificative pentru cultura ieșeană/națională. În același timp, asociația a acordat un important sprijin Muzeului Național al Literaturii Române Iași în itinerarea unor expoziții la Istanbul și Paris.

Puteți afla mai multe detalii despre activitatea Asociaţiei „Patrimoniu pentru Comunitate” pe site-ul MNLR Iași: www.muzeulliteraturiiiasi.ro

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.