Rituri și povești de toamnă la Fundația Calea Victoriei

Fundația Calea Victoriei te invită sâmbătă, 31 octombrie, între 15:00-17:00, la evenimentele gratuite tematice, petrecute în Popa Soare 40.

Invită prietenii la o seară de diferită și vei afla care este originea obiceiurilor străvechi din această noapte magică și care erau practicile și ritualurile prin care vechii celți atrăgeau abundența în lunile de recoltă și belșug. Am pregătit povești de spus la lumina misterioasă a lumânărilor, despre spirite, credințe și vrăjitoare din alte vremuri.

Toți cei care ne vor vizita în seara de vor primi din partea noastră, a gazdelor, un voucher valoric de 50 de lei ce reprezintă un avans pentru următoarele cursuri ale Fundației Calea Victoriei.

rituri_parteneri mica

Program:

15:00 – 16:00

Mario Barangea, specialist în istoria ideilor și religiilor, va povesti despre cum a apărut de fapt această celebră sărbătoare. Plecând de la riturile celtice pâna la sărbătoarea catolică a tuturor sfinților, Halloween este o sărbătoare a bogăției recoltelor și a bunei dispoziții.

Eduard Bucescu, lector în domeniul dezvoltării personale, va vorbi despre asocierea dintre toamnă și abundență, prosperitate. Toamna este cel mai propice sezon pentru a ne inventaria acumulările din timpul anului și a valorifica „bogățiile” ascunse din viața noastră.

Valentina Bălașa Ario, creator de imagine, și Teodora Vărzaru, plastic, vor realiza un DEMO cu tema „Machiajul Gotic”. Vei găsi inspirație pentru machiajul potrivit pentru seara de Halloween, pentru a crea o apariție spectaculoasă și misterioasă.

 

16:00 – 17:00

Ștefania Gubavu, psiholog, va dezvălui rolul terapeutic al poveștilor și imaginea controversată a vrăjitoarelor, care sperie dar și fascinează. Am putea să privim vrăjitoarea ca figură interioară a psihicului nostru și să explorăm rostul ei în creșterea noastră interioară.

Cristian Vechiu, cercetator în domeniul studiilor religioase, ne va introduce în lumea vrăjilor și a ritualurilor din noaptea de Halloween. Vom vorbi despre simbolul nopții, despre lumea morților și despre așa-zisele făcute în miez de noapte cu ocazia acestei sărbători.

Anita Sterea, istoric, ne va povesti cu mult umor și relaxare cum, pornind de la poveștile legate de celebrul Vlad Țepes, s-a ajuns la legenda contelui Dracula și a vampirilor misterioși, fermecători dar înfricoșători din filmele americane.

Dacă dorești să participi la unul din evenimentele noastre de Halloween te rugăm să trimiți un mail la contact@victoriei.ro cu numele tău și evenimentul ales. Participarea este posibilă în limita locurilor disponibile.

Fundaţia Calea Victoriei este o instituție culturală independentă care concepe cursuri și evenimente în domenii umaniste și culturale pentru tineri și adulți. Atelierele se desfășoară într-o atmosferă relaxată, nonconformistă și interactivă, care face posibilă învățarea cu plăcere – fără restricții, examene sau catedră.

Lasă un semn

comentarii

Fii și tu SponsorBun

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
AdLittera este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale.
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Oferă și tu SemneBune: Asociația AdLittera

Redirecționază până la 3,5% din impozitul pe venit pentru ca Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera să poată beneficia de sprijinul tău financiar! Redirecționarea este gratuită, adică nu duce la nicio cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv. Formularul este opțional și poate fi completat de orice persoană fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.