Îți place arta plastică? Istoria artei? Concurs FCV

SemneBune și Fundația Calea Victoriei vă invită la o întâlnire inedită, aproape anacronică, cu opera lui Édouard Manet, din perspectiva dialogului dintre modernitate şi tradiţie.

Édouard Manet şi Vechii Maeştri

Édouard Manet

Dacă îți place arta plastică și poți câștiga două locuri la cursul lui Cosmin Ungureanu din data de 28 mai 2016. Trebuie să menționezi un alt curs pe care îl susține la Fundația Calea Victoriei. Câștigătorul va avea posibilitatea să fie însoțit de o a doua persoană (indiferent dacă aceasta a participat la concursul acesta). Dacă acest lucru nu este posibil, va fi desemnat alt concurent să participe la curs.

Despre Édouard Manet

s-a născut la 23 ianuarie 1832 în Paris. Tatăl său, Auguste Manet, fost diplomat, era funcționar ministerial de rang înalt, iar mama, Eugenie Fournier, provenea, de asemenea, dintr-o familie selectă. Manet își începe studiile în 1842 la gimnaziul Rollin. Tatăl său îl consacră carierei juridice, însă unchiul său, Edmond Fournier, îi descoperă talentul artistic și îl sfătuiește să urmeze speciale de desen în cadrul gimnaziului. În 1848 își încheie studiile, se gândește să se dedice picturii, dar își descoperă și altă vocație: vrea să devină marinar. Nu este însă admis în „Școala Superioară de Marină”, de aceea, în decembrie 1848, se îmbarcă la bordul vasului „Havre et Guadeloupe”, pe post de cârmaci.Pe vasul care se îndrepta spre Rio de Janeiro desenează mult, pe membrii echipajului și peisaje marine. (mai multe aici)

¤¤¤

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Puteți răspunde în câmpul „Lasă un comentariu” sau prin intrumentele de socializare (din subsolul articolului dedicate concursului: Facebook, Twitter etc).

Vor fi luate în considerare doar răspunsurile participanţilor care distribuie (share) acest pe pagina personală de Facebook. Se vor lua în considerare doar răspunsurile cititorilor fideli care apreciază paginile de Facebook ale organizatorilor: SemneBune și Fundația Calea Victoriei.

Extragerea este aleatorie. Concursul se desfăşoară în perioada 11-22 mai 2016 (până la ora 14.00). Câştigătorul va fi anunțat prin UPDATE la acest articol.

Succes!

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.