Informare, educație, cultură. Dezbatere la Gaudeamus 2015

Ne confruntam în continuu în ultimii ani cu sintagma “criză de comunicare”, niciuna însă nu s-a comparat cu aceasta pe care o traversam acum. Goana dupa audiență și nevoia de senzațional a instituțiilor media alături de cultivarea spiritului usor morbid al nației române au transformat drama de la într-un show mediatic fără menajamente, într-o campanie grosolană de manipulare și intoxicare. Din pacate, au fost si victime. Familiile și răniții au fost victimele lipsei de etică a jurnalistilor, a lipsei de profesionalism a comunicatorilor și a lipsei in general a coordonarii din punct de vedere comunicațional și a lipsei purtătorilor de cuvânt. Printr-o coincidență tragică, la două săptămâni de la evenimentele de la , au avut loc atentatele de la Paris, iar publicul a avut ocazia sa compare conduita presei românesti cu cea a jurnliștilor francezi intr-un moment similar. Școala Superioară de Comunicare și Televiziune, www.ssctv.ro, o instituție de învățământ specializată în media și comunicare, lansează pe această cale, o invitație tuturor actorilor de pe piața de comunicare să participe la dezbaterea cu tema: “Unde se oprește nevoia de informare?” organizată la targul , Romexpo, vineri, 20 NOIEMBRIE, la sala Mircea Sântimbreanu, nivelul 7.70, camera 341, la ora 11.00. Obiectivul întâlnirii este de a redeschide dezbaterea legată de raspunsul media la nevoia de informare a publicului.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul unei ore și va beneficia de participarea invitaților noștri speciali: Oana Dobre-Dimofte, Iolanda Stăniloiu, , , Camelia Spătaru.

are stand expozițional la Targul in imediata apropiere a sălii de conferință, unde se vor face înscrieri și testare video pentru prezentatori și reporteri tv. Pe tot parcursul târgului, lectorii și invitații vor discuta cu toți cei interesați de zona de comunicare și media. Standul nr. 340, nivel 7.70, in zona Bursa Educației.

dezbatere gaudeamus

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.