Ieșenii, invitați să contribuie la scrierea istoriei

, în colaborare cu Asociația „Patrimoniu pentru comunitate”, lansează, începând cu data de 20 august 2015, proiectul Memorii pentru comunitate, inițiativă care face parte din planul de implicare al MLR în (re)construcția identității culturale a orașului.

Memorii pentru comunitate r

Inițiatorii proiectului Memorii pentru comunitate își propun să stimuleze recuperarea și valorizarea memoriei culturale și sociale locale, în vederea îmbogățirii și nuanțării identității comunității, a cunoașterii și creșterii vizibilității contribuțiilor locale la schimbările socio-culturale majore.

Astfel, ieșenii sunt invitați să propună spre publicare în spațiul revistei , la (http://emliasi.ro/) sau pe site-ul instituției pagini de memorii, jurnale, amintiri, mărturii, note de călătorie sau corespondență care se referă la trecutul mai apropiat sau mai îndepărtat al orașului și al ieșenilor, indiferent de domeniu. Proiectul este un apel adresat tuturor ieșenilor de a contribui la scrierea istoriei orașului.

„Un muzeu nu este doar un depozitar al trecutului îndepărtat și clasicizat, ci și un vector de re-construcție identitară. Cred că mai avem multe de descoperit și reevaluat în privința contribuției Iașiului la istoria culturală și socială recentă, iar acest proiect se vrea un catalizator al memoriei colective pe toate palierele sale, de la cea a oamenilor simpli la memoria elitelor” a declarat Dan Lungu, directorul instituției.

Perioada de depunere a documentelor începe cu data de 20 august, iar transmiterea manuscriselor se va face prin predarea formatului fizic la secretariatul Muzeului Literaturii Române (strada Vasile Pogor, nr. 4, ) sau în format electronic la muzeul.literaturii@gmail.com. Pentru detalii suplimentare, sunați la 0747.499.400.

Documentele/manuscrisele vor fi evaluate periodic de o comisie de experți, iar rezultatele selecțiilor vor fi anunțate pe site-ul instituției www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.