Ce citesc membrii trupei Tiarra

Trupa Tiarra s-a format în 2004 și se încadrează în aria gothic metal, deși îmbină elemente de death, black, doom, darkwave cât și aspecte ale metalului modern. Până acum, formația a lansat patru materiale discografice.

tiarra

Dintre piesele inspirate din literatură, Alex Pantea (voce) spune că „Torquemada a fost inspirație pentru Burn și legenda lui Pygmalion și a Galateei (dar fără happy end) pentru Goddess Of Stone”. Alex Pantea citește aproape exclusiv literatură străină, iar printre preferații săi se numără Bernard Cornwell, David Gemmell și Patrick Rothfuss. El preferă în special literatura istorică și fantastică.

https://www.youtube.com/watch?v=86K7SZRbvFo

Lui Tudor Scânteie (chitară), care compune parte instrumentală bazându-se pe stările momentului, după cum spune, îi place proza atât autohtonă cât și străină, declarându-se fan al lui Gabriel García Márquez și al lui Mihail Bulgakov.

Iulia Gheorghe (violoncel) citește predominant proză și îi place literatura românească. „Scriitorii contemporani sunt la fel de buni ca predecesorii lor, nu cred că literatura se află în criză”, zice ea. Îl citește cu plăcere pe Mircea Cărtărescu, pe ale cărui poezii le găsește halucinante. În prezent citește „Fata de la marginea lumii”.

Adi Comorasu (bas) citește destul de rar poezie, fiind atras mai mult de proză, iar printre autorii săi preferați îi regăsim pe Strugatsky, Allan Watts, Sallinger, Hermann Hesse.

Lui „John” Pomponiu (clape) îi plac baladele poemele și epopeele nordice dar și cele grecești: Beowolf, Cântecul Nibelungilor, Iliada. Citește și proză rusă, iar dintre autori îi menționează pe Dostoievski, Tolstoi și Andrei Makine. „Mă atrage spiritualitatea unică a poporului rus şi răceală pătimașă şi egocentristă a eroilor din poeme. Aşa am transpus pe plan muzical Requiem pentru un erou, sau Intro de pe Drama per musica”, spune el.

Andei Pomponiu (voce) îi plac preponderent scriitorii ruși. Corina Gheorghe (vioară) citește doar partituri, câtă vreme Cristi Răcășanu (tobe) doar subtitrări și coduri java.

În opinia editorilor noștri, Tiarra este o trupă „rockoco”. Succes Tiarra!

Notă: în 2015 apare „X” – muzical vorbind, o experienţă nouă pentru ascultătorii Tiarra care au trecut prin perioada demo-ului „DRAMA PER MUSICA”, a full lenght-ului „POST SCRIPTUM” şi apoi a EP-ului „LE MONDE DES TENEBRES”. Albumul este alcătuit dintr-un dublu CD ce va conține piese cu durate mari, în care ascultătorul va fi plimbat printr-o vastă de trăiri şi emoţii, un trip complet care sperăm să se încheie exact cum are nevoie fiecare dintre toţi cei care se vor arunca acolo. (sursa, aici)

 Capture

Lasă un semn

Comentariu

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Bianca Dobrescu

Licențiată în filosofie, Bianca este efervescentă în activitatea cotidiană și o cititoare împătimită. A fost premiată la Concursul IDC în 2011, s-a centrat pe comunicare și relații publice și este activistă culturală. A debutat cu poezie la Ed. Grinta în volumul „Toamna asta citim Kafka” (2012). Face jurnalism economic și cultural. Nu-i plac mușchii și lichelele.