Ce citesc membrii trupei Tiarra

Trupa Tiarra s-a format în 2004 și se încadrează în aria gothic metal, deși îmbină elemente de death, black, doom, darkwave cât și aspecte ale metalului modern. Până acum, formația a lansat patru materiale discografice.

tiarra

Dintre piesele inspirate din literatură, Alex Pantea (voce) spune că „Torquemada a fost inspirație pentru Burn și legenda lui Pygmalion și a Galateei (dar fără happy end) pentru Goddess Of Stone”. Alex Pantea citește aproape exclusiv literatură străină, iar printre preferații săi se numără Bernard Cornwell, David Gemmell și Patrick Rothfuss. El preferă în special literatura istorică și fantastică.

https://www.youtube.com/watch?v=86K7SZRbvFo

Lui Tudor Scânteie (chitară), care compune parte instrumentală bazându-se pe stările momentului, după cum spune, îi place proza atât autohtonă cât și străină, declarându-se fan al lui Gabriel García Márquez și al lui Mihail Bulgakov.

Iulia Gheorghe (violoncel) citește predominant proză și îi place literatura românească. „Scriitorii contemporani sunt la fel de buni ca predecesorii lor, nu cred că literatura se află în criză”, zice ea. Îl citește cu plăcere pe Mircea Cărtărescu, pe ale cărui poezii le găsește halucinante. În prezent citește „Fata de la marginea lumii”.

Adi Comorasu (bas) citește destul de rar poezie, fiind atras mai mult de proză, iar printre autorii săi preferați îi regăsim pe Strugatsky, Allan Watts, Sallinger, Hermann Hesse.

Lui „John” Pomponiu (clape) îi plac baladele poemele și epopeele nordice dar și cele grecești: Beowolf, Cântecul Nibelungilor, Iliada. Citește și proză rusă, iar dintre autori îi menționează pe Dostoievski, Tolstoi și Andrei Makine. „Mă atrage spiritualitatea unică a poporului rus şi răceală pătimașă şi egocentristă a eroilor din poeme. Aşa am transpus pe plan muzical Requiem pentru un erou, sau Intro de pe per musica”, spune el.

Andei Pomponiu (voce) îi plac preponderent scriitorii ruși. Corina Gheorghe (vioară) citește doar partituri, câtă vreme Cristi Răcășanu (tobe) doar subtitrări și coduri java.

În opinia editorilor noștri, Tiarra este o trupă „rockoco”. Succes Tiarra!

Notă: în 2015 apare „X” – muzical vorbind, o experienţă nouă pentru ascultătorii Tiarra care au trecut prin perioada demo-ului PER MUSICA”, a full lenght-ului „POST SCRIPTUM” şi apoi a EP-ului „LE MONDE DES TENEBRES”. Albumul este alcătuit dintr-un dublu CD ce va conține piese cu durate mari, în care ascultătorul va fi plimbat printr-o serie vastă de trăiri şi emoţii, un trip complet care sperăm să se încheie exact cum are nevoie fiecare dintre toţi cei care se vor arunca acolo. (sursa, aici)

 Capture

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Bianca Dobrescu

Studiază filosofia, scrie poezie, este efervescentă și o cititoare împătimită. A fost premiată la Concursul IDC în 2011 este și activistă culturală. A debutat cu poezie la Ed. Grinta în volumul „Toamna asta citim Kafka” (2012). Face jurnalism economic și cultural. Nu-i plac mușchii și lichelele.