Ce citesc membrii trupei Fjord

Fjord, trupă rock underground care a debutat recent cu albumul On Icy Shores, se prezintă ca un mix între emoția post-rockului, structura post-metal și acel „wall of sound”, specific shoegaze-ului.

Emoția este cea care ne determină să scriem notele, credem că este asemănătoare cu aceea pe care o simți atunci când clădești un univers prin cuvinte. Toate piesele noastre au la bază o trăire, am putea spune că în spatele fiecăreia stă o poveste, conchid membrii Fjord.

fjord

Ionuț Lucian Ianoș, tobe, preferă proza în detrimentul poeziei pentru că, spune el, „în proză ar fi libertatea mai mare de exprimare, totuși frumusețea poeziei trebuie văzută dintr-o altă dimensiune pe care aș vrea să o aprofundez în viitor”. El citește atât filosofie, psihologie cât și beletristică, printre autorii preferați fiind incluși , Nietzche, Schopenhauer, Antoine Saint-Exupery, Dostoievski și .

Pe Dostoievski și îmi permit să îi așez în aceeași barcă, chiar dacă există diferențe între aceștia. În orice caz, sunt doi scriitori existențialisto-romantici care zugrăvesc personaje și teme în care mă regăsesc, cum ar fi: individualitate, intensitate, implacabilitatea destinului și problema divinității. Îmi place că în literatura lor nu există reguli, ești liber să alegi ce interpretare vrei, ceea ce este perfect pentru o persoană visătoare care abia așteaptă să abstractizeze”, povestește Ionuț Ianoș.

Cristian Lazăr, clape, citește predominant proză, iar ca scriitori preferați îi menționează pe Cezar Petrescu și pe George Bacovia.

Lui Vlad Flavian Ioniță, chitară, îi plac E. A. Poe, Neil Gaiman și Joe Hill. El citește preoponderent proză, fiindcă, după cum spune, are maturitatea pe care o caută atunci când începe o poveste.

Îmi place proza străină, cred despre mine că sunt cosmopolit, spune el.

Alin Nechita, chitară, îi citește cu plăcere pe Ernest Hemingway și Rodica Ojog Brașoveanu, fiind pasionat atât de proza autohtonă cât și de cea străină.

Justin Teodorescu preferă proza străină, iar printre scriitorii săi preferați se numără Hemingway, Charles Dickens și Bulgakov.

Membrii, întrebați cum văd evoluția formației, spun la unison că trupa Fjord va tinde mereu către evoluție, în contextul în care și ei sunt în continuu progres. Următorul album deja schițat este compus în proporție de 50%, iar dacă va fi vorba despre un posibil contract cu o casă de discuri nu vor refuza, totuși nu fac eforturi deosebite în acest sens.

Foto: arhiva Fjord

Lasă un semn

Comentariu

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit, pe venit sau dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Bianca Dobrescu

Studiază filosofia, scrie poezie, este efervescentă și o cititoare împătimită. A fost premiată la Concursul IDC în 2011 este și activistă culturală. A debutat cu poezie la Ed. Grinta în volumul „Toamna asta citim Kafka” (2012). Face jurnalism economic și cultural. Nu-i plac mușchii și lichelele.