Stepan Project – LUMINA

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 9.01.2014 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , .

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită miercuri, 15 ianuarie 2014, la Stepan Project – LUMINA, expoziție și concert.

Expoziție de pictură, caligrafie și print de Viorel Toma și Dan Toma afis_Expozitie Lumina

15 ianuarie – 2 februarie 2014, Sala Irina Nicolau

Concert: Ilie Stepan, Dixie Krauser, Horea Crisovan

15 ianuarie 2014, ora 19.00, Clubul Țăranului

Muzeul Național al Țăranului Român

Lumina apare sub titulatura Stepan Project și conține trei CD-uri, un DVD și un booklet de 80 de pagini. Este un proiect fără precedent în istoria rock-ului românesc, finalizat după unsprezece ani de muncă, la care și-au adus contribuția zeci de artiști. Nu numai muzicieni, dar și pictori, fotografi, graficieni, cineaști și scriitori.

Ilie Stepan este una dintre marile legende ale rockului românesc. Compozitor, chitarist, instrumentist, orchestrator, autor și producător de muzică de teatru și film, dar și de alte proiecte artistice, realizator de radio și televiziune. Fondator al grupului Pro Musica și autorul unuia dintre cele mai impresionante cântece ale revoluției române: „Timișoara”.

 

Lumina este o mare epopee de tip fusion. 33 de piese pe cele trei CD-uri. 3 bonus tracks-uri. 7 slideshow-uri. 3 videoclipuri. 2 landscape-uri pe DVD. Sunet Surround 5.1 – o premieră pentru România. Peste cinci ore și jumătate de muzică. Zeci de instrumente, de la cele arhaice (frunză, cimpoi, țambal, cobză, vioară cu goarnă, toacă, taragot, caval) până la cele specifice unui concert rock. Rapsozi populari, coruri religioase, soliști de operă, muzicieni folk, pop, rock și jazz. Instrumentiști de muzică electronică și computerizată.

 

Expoziția care va fi deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român, în perioada 15 ianuarie – 2 februarie 2014, este unul din modulele Stepan Project – LUMINA și reprezintă transpunerea pe simeze a unor slideshow-uri și filme experimentale, cuprinse în cele trei CD-uri și în booklet, pictură, caligrafie și print realizate de Viorel Toma și Dan Toma.

Expoziția va fi vernisată miercuri, 15 ianuarie, de la ora 18.00, la Sala Irina Nicolau, de către Cătălin Ștefănescu.

De la ora 19.00, publicul este invitat la Clubul Țăranului, la un concert Ilie Stepan, Dixie Krauser, Horea Crisovan, care va fi prezentat de Cătălin Ștefănescu și Doru Ionescu.

 

Evenimentul va avea loc cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

 

 

Sponsori: Doset Impex, Fundația Tender, Hotel Johann Strauss, Printtech, Mav, Edelstahl Group.

Partener: Clubul Țăranului

Parteneri media ai MNȚR: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Internațional, Radio România București fm, RFI, Itsy Bitsy, Zeppelin, Igloo, Arhitext, Arhitectura, Observator cultural, Cultura, BeWhere!, TV City, LiterNet.ro, Hot News, webpr.ro, 24Fun, Port.ro, b365.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, www.ArtClue.net, www.artline.ro, www.artout.ro, www.artactmagazine.ro, www.decosieco.ro, www.daciccool.ro, www.inparc.ro, semnebune.ro, www.cooperativaurbana.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.gratuitor.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin, www.meidaiq.ro.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.