Lansarea cărții „Utopii performative. Artiști radicali ai scenei americane în secolul 21” de Cristina Modreanu

modreanu Noua carte a criticului Cristina Modreanu, Utopii performative. Artiști radicali ai scenei americane în secolul 21 va fi prezentată într-un cadru mai puțin formal pe 6 iunie, ora 18.30 la Librăria din Fundul Curţii (Calea Victoriei nr.120). Lansarea din 6 iunie va fi însoţită de o dezbatere pe tema „Artiştii de mâine – de ce (nu) ne plac?” moderată de profesor universitar Marian Popescu, care a semnat şi prefața volumului.

„Cartea include un nucleu de artişti americani care, prin temele alese şi prin practicile lor de lucru, încearcă să reconfigureze artistic transformările prin care trecem cu toţii – oameni şi societăți – la acest început de secol 21. Aceste încercări utopice trezesc însă adesea disconfortul publicului şi/sau respingere din partea criticilor. De aceea împreună cu profesorul Marian Popescu, am ales această temă de discuţie la care vor lua parte Ioana Păun, Carmen Lidia Vidu şi Mihaela Michailov, câţiva dintre artiştii români care pot spune din proprie experienţă cum reuşesc să-şi păstreze direcţiile de cercetare fie cu ajutorul, fie în ciuda reacţiilor pe care opera lor le trezeşte în România. Evident, sunt binevenite şi părerile altor artişti dintre cei care vor răspunde invitaţiei la dezbatere” Cristina Modreanu.

Utopii performative. Artişti radicali ai scenei americane în secolul 21 a apărut în colecţia „Eseu” a Editurii . Cartea este un proiect cultural sustinut de UNITER – Uniunea Teatrală din România, din timbrul teatral și apare cu sprijinul Asociației Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului. Autoarea mulțumește și Comisiei Fulbight România, precum și Teatrului de Comedie pentru susținere.

 

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.