Istvan Teglas în Pescărușul. Ultimul act, un spectacol de teatru-concert

Istvan Teglas_Ioana Marchidan_Pesc-ru-ul.Ultimul act

Actorul va debuta în spectacolul de teatru-concert Pescărușul. Ultimul act,  regizat de Carmen Lidia Vidu, joi, 17 aprilie, ora 20:30 la Teatrul Elisabeta, Bd. Regina Elisabeta nr 45. Actorul se află la cea de-a doua colaborare cu regizoarea Carmen Lidia Vidu, care a creat un concept unic pentru piesa lui Cehov, proiect din care fac parte acrița Ioana Marchidan, soprana Cătălina Antal și muzicianul Ovidiu Chihaia.

„Pescărusul.Ultimul act” este un spectacol vizual în care o lumină se plimbă mereu pe scenă și, într-o stare de nerv și abandon, ne lasă să vedem frânturi de oameni, de microfoane, cabluri, chitara, mască, scenă… Textul spectacolului  are la bază al patrulea act al piesei „Pescărușul” de A.P. Cehov, una dintre cele mai jucate și iubite piese din lume. Regizoarea Carmen Lidia Vidu realizeaza un spectacol de teatru-concert, o combinație de muzică de operă, muzica post-rock , dans contemporan, teatru. Toate într-o ora de emoție, de iubire, de poveste. O ora în care vei fugi din cotidian, o ora în care sufletul tău se va simți liber. O ora în care vei deveni un alt “TU” (Carmen Lidia Vidu, regizor)

„Teatrul contemporan e doar rutină și prejudecată.”

Într-una din zile am intrat într-o clădire înaltă din perioada interbelică pe care scria Teatrul Elisabeta, determinată să mă reculeg într-o sală de spectacol goală ca într-o biserică unde vii să te rogi. Am deschis ușa, dar cortinele vișinii mi-au oprit pașii și mi-au ascuțit simturile: pe un fundal sonor redat de vocea caldă și puternică a unei soprane, acompaniată de o chitară electrică docilă și visătoare, două corpuri firave își căutau nuanțele. Momentul feeric este adus pe pământ de o voce blajină, neoscilantă.

Tocmai prinsesem un crâmpei de la repetiția regizoarei Carmen Lidia Vidu împreună cu actorii Ioana Marchidan și , la un spectacol de teatru-concert noise, un concept care îi aparține în exclusivitate regizoarei, inspirat de Pescărușul al lui Cehov. (Judy Florescu, Ziarul Metropolis)

Spectacolul Pescărușul. Ultimul act este cea mai nouă producție teatrală semnată Asociația Inspira și On Stage. Biletele sunt disponibile la sediul Teatrului Elisabeta, precum și online pe bilet.ro și myticket.ro. Informații suplimentare aflați apelând numărul de telefon 0727703703

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andrei Zbîrnea

Avatar
Arnoux MAZ este pseudonimul sub care a semnat articolele de pe SB. Andrei este poet și activist cultural, premiat și antologat în volume de poezie, din 2010.