Despre „Chenzine literare“, o întâlnire cu Tania Radu

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 13.07.2014 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , .

Luni, 14 iulie, ora 19.00 la Librăria Humanitas Kretzulescu se organizează o dezbatere prilejuită de apariţia volumului de critică „Chenzine literare“, rezultatul a mai bine de 35 de ani de cronică literară semnată de Tania Radu. Alături de autoare, la eveniment vor participa: Andreea Răsuceanu, Sorin Lavric şi Angelo Mitchievici.

„Am selectat fără să vreau îndeosebi cărți care aduc cumva mărturie. Unele sunt mărturii directe, adică memorii, jurnale, corespondență, reconstituiri, capabile să extragă, dintr-o zestre risipită dramatic, principii ale reasamblării noastre morale. Altele sunt descărcări literare acute, uneori violente, oricum posttraumatice ale aceleiași experiențe, dar în forma prozei care se scrie azi. Dincolo de interesul ei literar – în care cred, pentru că nimic nu e mai fascinant într-o literatură decât această magmă care fierbe în marile reașezări de falii canonice –, proza de azi nu e o listă de nume pe care să ne batem inutil, ci un pasionant, dramatic tohu-wa-bohu din care mâine se va naște altceva.“ –  Tania Radu

Afis-Chenzine-literare

 

 

 

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.